maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Urheilun huumaa

Torinon jälkeen on hyvä miettiä hetki urheilua. Suomen Kanada voiton jälkeen voi ainakin turvallisin mielin ruveta houkuttelemaan Sakuja katsomaan huomista Suomi-Saksa peliä. Vaan ketä kiinnostaisi?

Kävin pari viikkoa sitten kollegan kanssa Frankfurtissa katsomassa Frankfurt-Berlin futismatsin. Perus keskitason bundesligaa. Hyvä peli: 1-1 kovan taistelun jälkeen ja Frankfurt altavastaajana pystyi jopa painostamaan pitkän aikaa toisella puoliajalla.

Stadioni oli reilusti yli puolillaan, ja fiilis oli hyvä! Kuuluttajan lausuessa maaleja yleisö huusi pelaajien sukunimet kuten tapana kai on (tämä oli toinen katsomani futispeli, poislukien FC-Hämeenlinna-Lahti). Maalinteon lopuksi yleisö auttoi myös tuloksen huutamisessa, Kuuluttaja: "Frankfurt" Yleisö: "Einz!", K: "Berlin" Y: "Null!", (vaikka tilanne olikin 1-1.) Maalikuulutuksen jälkeen kuuluttaja vielä kiitti yleisöä: "Danke", johon kohteliaat Frankfurtilaiset huusivat: "Bitte!"

Vaikka Erkki Virtanen onkin oikeilla jäljillä, on hänellä ja sikakatsomolla vielä opittavaa.

Olympialaisyleisössä taas kokemus oli toisenlainen. Etenkin hiihdossa ja mäkihypyssä katsomo oli monikansallinen. Kuuluttajakaan ei ollut tuttu, eikä kannustushuutoja osattu läpi stadionien. Annettakoot se yleisölle anteeksi. Fiilis oli kuitenkin mahtava. Eri lailla mahtava. Kaiken kukkuraksi kuuluttaja puhui suomea!!! (ja myös ruotsia, ranskaa, italiaa, englantia ja norjaa, mutta mitä niistä)

Itseni nuo olympialaiset löi ällikällä. En ollut valmistaututunut enkä altistunut ennakkohehkutukseen. Sen sijaan tiedän kyllä, että viime lauantaina pelattiin 22. kierros Bundesligaa ja Chelsea johtaa Premier Leaguea. Niin tuntuu kaikki muutkin tietävän. Talviurheilu, ja jopa tuo "keskieuroopassa tosi iso" mäkihyppy jää pois jopa kärpässarjasta, kun sitä vertaa jalkapalloon. Torinossakin suurin fanien intohimo ja isoin määrä järjestyksenpitäjiä vaadittiin jalkapallofanien junaan saattamiseen. Ai oliko täällä Olympialaiset?

Katsoja-statistiikkaa
Olympialaiset:
Suomi-Saksa naisten jääkiekko: 1 300
Miesten sprinttihiihtofinaali: 8 000
Mäkihypyn normaalimäkifinaali: 7 000
Yhteensä: 16 300

Perus keskitason bundesliga: 30 000

4 kommenttia:

japa kirjoitti...

Tapana on.
Hampurin Urheiluyhdistyksessä:
K: Naohiro Y: Takahara,
K: Khalid Y: Boulahrouz.

www.hsv.de

Bitte.

sportruutu kirjoitti...

Talviurheilu kuuluu periferialajeihin. Bundesliiga jürää!

japa kirjoitti...

http://www.cs.tut.fi/~mikolaj/Hockey_WC_99_Finland_-_Russia_last_minutes.mpg

Mummiähiä.

Juuso kirjoitti...

Harmi vain, että Hämeenlinnassa Erkki "Wimu" Virtanen on vaihtunut todella amerikkalaistyyliseen nimienvenyttäjään nimeltä Ville-Veikko Sulin-Saaristo. Poist on ajat jolloin Helsinkiläiset toivotettiin tervetulleiksi läänimme pääkaupunkiin yms...