tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Ich bin ein Berliner

Kirsusein juhli näyttävästi sadatta viestiä, ja olemassaolevalla kirjoitustahdilla neiti saa mut kiinni kovin pian. Toistaiseksi olen kuitenkin edellä, sillä tämä kirjoitelma on nyt 200:s poustaus.

Kävin tuossa viikonloppuna Berliinissä muuttamassa rakkaani sinne asustelemaan. Oli ensimmäinen kerta kun _vierailin_ Saksan valtakunnan pääkallopaikalla. Mahtipontinen kaupunkihan se, ja nyt kymmenen vuotta saksojen yhdistymisen jälkeen kokoakin on niin paljon, että voidaan puhua jo metropolista.

Muista euroopan suurkaupungeista poiketen Berliini ei kuitenkaan pääse retostelemaan kalliiilla hinnoilla tai nokka pystyssä kulkevilla ihmisillä. Kovin ihmisläheinen ja välitön tuntui olevan ilmapiiri Potsdamer Platzilla. Samoin hintataso ei paljoa Würzburgista poikennut, ellei sitten käynyt bio-marketissa ruokaostoksia tekemässä. (Würzburgissa ei moista markettia ole)

Vähän sitä haikaili sen metropolin vilinään. Se on hienoa, kun vastaan kävelee eri tavoin pukeutuneita ja eri kansanryhmiä edustavia ihmisiä, joihin kukaan ei kiinnitä huomiota. Sekin on hienoa, että kadun kulmissa on kerjäläisiä ja katusoittajia, sekä aidat ovat täynnä ilmoituksia maailmantähtien keikoista. Kyllä se iso kaupunki elää niin eri sykkeessä. Pariisia tuli vähän ikävä.

Toisaalta, kävimme sunnuntain kunniaksi Checkpoint Charliella, jonne matka asunnosta kesti lähes tunnin. Takaisin päin mennessä kului metron korjaustöiden takia vielä kauemmin, koska jouduimme soutamaan ja huopaamaan samaa linjaa. Tämä oli vielä itse asiassa lyhyt reissu: kaupungin laidalta keskustaan. Würressä olisin samassa ajassa jo takasin kämpillä. Kussakin koossa puolensa.

19 kommenttia:

kiksu kirjoitti...

Kiva kuulla, että sulla onni hymyilee siellä ja naisellasi on vielapa ehka aika kiva nimi, jos tuosta lempinimestä voi jotain paatella :) Se lienee syy miksi mun piti jo Valtsikalta kysya, että mita se Jokinen touhuaa ku ei oo koskaan enaa mesessa!
Mulle Helsinki oli jo karsea metropoli kun ratikka tuli pikkaisen liian tayteen matkalla ilotulituksen mm:hin.Riikaakin kaytiin ihailemassa Inkun kaa tuossa viime viikolla, niitten ratikat oliki sit varmaa neuvostoliiton ajoilta... Mukavaa syksyn jatkoa sinne!

Juho kirjoitti...

Hmmm.... en ole nyt varma mitä tuosta kommentista sanoisi... Niin, että taidettiin nyt sitten jäädä kiinni. "Naiseni."

Ei ei ei, väärin meni kiksu. Kirsusein oli vain aasinsilta juhlistamaan 200:tta viestiä...

kirsi kirjoitti...

Heh. Tässäpä vuosisadan skuuppi, my dearest Juhosein. Harmi vaan, että allekirjoittaneen status Vaasan juorukuningattarena on kauas taaksejäänyttä elämää, eikä nää uutiset varmastikaan saa tarvitsemaansa tulta alleen...

Onnea siis vielä tätäkin kautta. Niin blögi-innostuksen ylläpitämiseen. Kuin Rakkauren Syksy 2006 -projektiinkin! *wink*

kaifa kirjoitti...

mitä mitä, ai ootteks nykyään pari kirsin kaa ;-) Täytyypä siirtyä tuonne Oskariin toimittamaan...

jussukka kirjoitti...

Missä vaiheessa Juho puhui "naisesta"? Siinähän puhuttiin vain "rakkaasta".

Ilmeisempää tosin olisi ollut jos olisi puhuttu "kumppanista"....

Nohnoh. Epäolennaisuuksia. Mitäpä jos ottaisit Juhki ja tulisit taas haistelemaan helsingin metropoliittaa? Vaikka lokakuussa...

Juho kirjoitti...

Ai sinne Euroopan homo-pääkaupunkiin?

Juho kirjoitti...

http://www.hs.fi/english/article/Gay+culture+flourishes+in+Helsinki/1076153462946

jussukka kirjoitti...

Tänneppä tänne.

Mä en tiennytkään, että Helsingillä menee noin hyvin. Tuohon ilmiöön ei ilmeisesti pääse käsiksi, kun asuu niin loitolla kantakaupungista.

Onko Würzzenbergerillä jotain meriittejä, mitä levitellä paikallislehdissä englanniksi? Euroopan Metzgeraich-pääkaupunki? Tule jo, please.

Juho kirjoitti...

Viinikaupunki... Ehkä munkin pitäisi vähemmän kirjoittaa kaljasta ja keskittyä näihin erinomaisiin valkkareihin. Eikös se sopis tähän keskustelun tyyliinkin paremmin?

City of Franconian wine

Würzburg is the centre of the Franconian wine-growing region. Three of Germany’s largest estates are located here (Staatlicher Hofkeller, Bürgerspital zum Heiligen Geist, Juliusspital). Franconian wine in the typical "Bocksbeutel" (bottle) may be tasted in numerous little taverns.

jussukka kirjoitti...

Ja nyt mulle iski hirveä huoli, että oonko koskaan kokenut franconiaalisen viinin tuottamasta kanuunasta.. En ainakaan totistettavasti.

Pitäisikö asia korjata? Esimerkiksi lokakuussa?

Juho kirjoitti...

Eikös se helsinki ole tuulinen ja kylmä paikka lokakuussa? Tule aitoon ympäristöön krapulan hankintaan. Sen viettoa voit sitten jatkaa räntäisessä Pääkaupungissa.

Sehän on niin, Jussukka, Jussukka, että jos ei sinulta kohta tule mailissa varausvahvistusta lennolle tähän suuntaan, niin voipi olla että saat hommata sen krapulan ihan keskenäsi.

Ei sulla ole enää tekosyitäkään.

valtsikka kirjoitti...

Pitääkö tässä nyt varata lokakuulle matka Helsinkiin vai Saksaan? Mitä jos rapula tulekkaan?

Pasi kirjoitti...

Mä voin hypätä remmiin niin silloin krapulan tulosta ei ole epävarmuutta. Se on varmempaa kuin auringonnousu..

Juho kirjoitti...

Valtsikka: Voit varata vaikka Helsingin kautta Frankfurtiin. Perinteisesti olet kai matkan ensi etappiin käyttänyt taksia? Voisit tällä kertaa kokeilla Tukholman kautta tulemista.

Ja Pasi: kiitos, kun muistutit, että se voi olla noinkin paha... Takapenkillä Nürnbergiin?

jussukka kirjoitti...

Noni. Nyt loppuu kitinä. Matka on varattu ja varaa sinä tarpeeksi sitä frankkenbaueria, ettei tuu jano.

Kentällä nähdään. Paitsi ehkä sitä ennen jossain muualla.

Juho kirjoitti...

Näinhän se käy! Hyvä jussukka ja tervetuloa!

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Hei, pitikö mun täräyttää sinne parin viikon päästä? To 21.9.?

Juho kirjoitti...

Tervetuloa. Viikonloppu kalenterissa aivan tyhjillään, eli suorastaan huutaa Huovista!

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

No pirkule. Kyselen naiselta lippuja Hki-Ffurt-Hki.