keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Jumala käymässä kotona

Voi katolinen kirkko sentään. Tai ainakin Baijeri. Vahvan katolisessa Baijerissa vatikaanin oman pojan vierailu oli tietenkin uutisten pääotsikoissa ennen, jälkeen ja vierailun aikana. Koko vapaavaltio kumarsi ja katui syntejään, kun pyhä isä ajeli Mersulla pitkin samaa paikkaa, johon ensi viikonloppuna pystytetään Oktoberfestin teltat.

On se kumma, kuinka mies voi olla noin pyhä ja noin kovaa myyntitavaraa. Jos anekauppa on nyt kielletty, niin Katolisella kirkolla on kyllä vahva rahantekoväline käsissä: Paavihan on superstara. Mahtaako vatikaaniin herua lateja hirvittävästä määrästä Paavi-kirjoja, CD:itä ja muuta rekvisiittaa? Kilpailutetaanko Paavin jumalanpalvelusten tv-oikeudet kuten EM-karsinnat konsanaan? Mikä siinä on, että Paavia pitää buffata tuolla tavalla. Eikö sillä ole miljoonien Katolilaisten päänä muutakin tekemistä, kuin keräillä fanipostia?

(Anteeksi nyt tässä vaiheessa, jos tätä kirjoitusta lukee katolliset.) Onkohan Paavinpilkka muuten Baijerissa laissa rangaistavaa? Tässähän pitää ruveta pelkäämään Polizeita taas ovellansa.

Mutta siis palaten asiaan, kukaan ihminen ei ole liikuttanut niin paljoa porukkaa kuin uusi Paavi tässä katolilaisuuden mallivaltiossa (Baijerissa). Muita kävijöitähän on ollut mm. Robbie Williams, F1-sirkus (no rajalla kuitenkin) ja Itävallasta vaeltanut karhu, joka lienee jo purilaisina.

4 kommenttia:

sportruutu kirjoitti...

Saksa on paavi, sehän nähtiin jo Weltjugendtagin aikana. Nyt ollaan jo niin pitkällä, että saksalaiset tekevät puolalaisten hommia! Katolisilla on ainakin makua rakentaa pyhättöjä. Protestanttisten kirkot ovat vähän nolon näköisiä, DDR:ssä niitä muutettiin heinäladoiksi (siis lato -> ladoiksi, ei Lada!).

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Just eilen tai toissapäivänä (olikohan se) Hesarissa kerrottin ukosta joka panee Paavia. Siis Ratzinger-olutta siellä Baijerin seudulla.

Jos Lordistakin tehdään tuote, niin miksei Paavistakin.

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Se pyysi anteeksi. Noh, ainakin se viivästyttää kolmatta maailmansotaa.

Juho kirjoitti...

Saa nähä riittääkö... Varmaan aika jännittävä Turkin matka tulossa. Ainakin noin mellakkapoliisin ja turvamiesten kannalta.