maanantaina, marraskuuta 13, 2006

Lähtemisiä

Niinhän se on, että routa porsaan kotiin ajaa. Linkkilistanikin on jo käynyt vanhentumaan, kun Linnunradan liftari, Mussuliini, Slovakian Valloittajat, Humanisti Mainzista ja monet muut ovat palanneet ulkomaan rupeaman jälkeen Suomeen. Syyt ovat varmasti yhtä moninaisia kuin ihmisetkin, mutta aika isolla prosentilla maailmalta tullaan takaisin kotiseudulle.

Vaikka routaa ei asiasta voikaan syyttää, olen minäkin nyt tekemässä lähtöä. Nimenomaan lähtöä, enkä paluuta, vaikka Helsinkiin menenkin. Matkaliput on ostettu, aikataulut sovittu ja kaikki määräaikaiset sopimukset ovat seuraavaksi taistelun kohteena. Tänään on jäljellä vielä kuukauden päivät Würzburgissa Mainin rannalla, jonka jälkeen löydän itseni ainakin hetkellisesti Kirsusein naapurista.

Vähän haikealta tuntuu lähteä tässä vaiheessa tutuksi käyneestä pikkukaupungista. Vaikka Helsingissä ja Suomessa on kiistämättä puolensa, niin tuntuu siltä, kuin lähtö tulisi juuri kun on rakentanut tänne elämän ja turvaverkon. Tosin niin se varmasti tuntuisi vielä viiden vuoden päästäkin. Kaupunkiin ja kulttuuriin sisäänajo kun taitaa olla sellainen päättymätön prosessi.

Joka tapauksessa Suomeen lähtö tuli yllättävän äkkiä. Olin valmistautunut vähintään muutamaan vuoteen täällä, ja nyt vuosia tulee täyteen vain puolitoista. Näinhän tämä nykyelämä menee, ettei mitään voi suunnitella yli kolmen kuukauden jaksoissa. Päätin siis minäkin tarrautua tilaisuuteen ja lähteä markkinointialalle. Nyt joutuu tosissaan miettimään Mikä on brändi.

Ja mitäs Deutschelinnalle tapahtuu? Hyvä kysymys. Täytyy sanoa, että törmäisin varmasti samaan ongelmaan kuin muutkin Suomeen palanneet Expaattibloggaajat; mistä kirjoittaa, kun kaikki on itsestäänselvää? Katsotaan nyt, ehkä käsittelen vielä hetken maailmalta kotiinpaluun kysymyksiä, mutta kyllähän tämän blogin loppu jo häämöttää. Bloggaamista tuskin lopetan, mutta pitää kehitellä joku uusi teema. Muutama ajatus onkin jo mielessä.

11 kommenttia:

Linnunradan liftaaja kirjoitti...

Tervetuloa Suomeen! Kummallista tämä kieltämättä on. Blogikirjoitukset tuntuvat alkavan aina sanoilla: Tänään sataa, paistaa tai on lumista. Muuten elo Suomessa on oikein mukavaa paitsi että ilmasto on karmeempi kuin muistinkaan.

valtsikka kirjoitti...

toivottavasti et lopeta kirjoittamista.. Vaasasta ajatellen olet edelleen niin kaukana!

Juho kirjoitti...

Helsinkiä pohojanmaalaisille? Siinäpä teema.

jussukka kirjoitti...

"Juutuin tänään liikennevaloihin. Juu, ne ovat ne hassut värikkäät lamput siinä kaupparaitin varrella..." ...joo, huomenta.

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Mä voisin tarvita sijaiskirjoittajaa aika ajoin ja nyt kun sääkin oot oikein markkinointimiäs. :)

Juho kirjoitti...

Osakeyhtiö Huovisen kanssa strateginen kumppanuus voisi tulla kysymykseen. Pitänee aloittaa neuvottelut ensi vuoden alussa.

Juu, ei toi pohjalainen Helsingissä toimi. Pitäisi kai olla pohjalainen, jos sellaista kirjottaisi.

Äiti kirjoitti...

Äiti sanoo, että ihanaa, että tuut kotisuomeen!

Pasi kirjoitti...

Notta ristus, siinä kävis pian kalapaten jos sä alakaasit kuvittelemahan olevas pohjolaananen. Tuallaanen hämäläänen vellihousu.

jussukka kirjoitti...

...ja Äidin sanoihin on myös ystävien helppo yhtyä.

valtsikka kirjoitti...

Äitit on aina oikeassa!

Anna kirjoitti...

Onnea seuraavaan seikkailuun!