tiistaina, lokakuuta 18, 2005

Bratwurst mit sauerkraut

Se oli tämän päivän lounas.

Uskomatonta, miten ne kaikki saksalaisvitsit ovat totta täällä Bayerissa. Musiikki on aivan oikeasti sitä saksa-humppaa, ihmisillä on aidosti Lederhosenit jalassa, kaljaa juo kaikki. Sentään Maßit, eli nuo miehen kokoiset tuopit ovat varattuja vain erikoistilaisuuksiin. Alan pikkuhiljaa uskoa, että Kummeli (vai kuka se oli) oli aivan oikeassa luodessaan kuvaa Saksasta suomalaisille.

Vaan ei Saksalaisista, vaan Baijerilaisista. Saan itsekin varmaan oudon kuvan Saksasta ja saksalaisista, kun asun täällä etelässä. Töissä on yksi entinen itä-saksalainen, sekä yksi Hesseniläinen, joka on tästä aivan vierestä, mutta rajan toiselta puolelta.

Pitäisi lähteä harrastamaan kotiseutumatkailua! Mihinkäs sitä voisi mennä? Kertokaas. Kannattaako Berliinissä käydä? Entäs Hampurissa?

6 kommenttia:

Äiti kirjoitti...

Tässä vaan kokeilu, tuleeko tää Sulle perille? Entä tuleeko tää muiden luettavaksi???

Juho kirjoitti...

Äiti ja internetti... :)
Kaikki saa lukea minä mukaan lukien.

Blogspotin FAQ:ssa on muuten sellainen kysymys, kun "My mother found out about my blog, what do I do now?"

-what do I do?

Juuso kirjoitti...

Kirjoittelet edelleen hyviä juttuja äiskälle ja muille...

Taika kirjoitti...

Tervetuloa Thüringenin laulumaille. Meillä oli täällä Goethe ja Schiller, Marx ja Hegel, Schelling ja Schlegel. Vaikka ne ovat kaikki kuolleet jo, niiden asunnot ja lempimestat ovat edelleen tallella.

Salma kirjoitti...

Ennen sinne tuloa tein töissä gallupin siitä, minne Saksassa kannattaa lähteä viikonloppureissulle. Eurooppaa prätkällä kiertäneet kehoittivat lähtemään Etelä-Saksaan. Eli uskaltaudu vain Stuttgartiakin etelämmäs, vaikka sekin jo oli niin älyttömän hieno.
Ja Berliiniin, tottakai!

japa kirjoitti...

hanpuri - tuo sakujen varallisuuden mekka, germanian rikkain kaupunki - on hanurista. on se ihan kiva, jos siellä ei aio pitempään viihtyä. nähtävää ei oo, kun rebaristakin on tullut saksalaisturistien ykkösmesta. syntiä ei ole nimeksikään. no ehkä vähän. ja kyllä mun oikeesti tekis mieli käydä taas siellä.

mut berliini. mee sinne ja varaa aikaa. mahtavia klubeja, pubeja ja historiaa. leipzigissa kandee kuulemma käydä kans.