tiistaina, lokakuuta 04, 2005

Le Weekend à Genève

Sain ensimmäistä kertaa kokea miltä se Stau tuntuu. Läksin kohti Genèveä perjantai-iltana, ja taitoin n. 30:n kilometrin Autobahn pätkää melkein kaksi tuntia. Saksassa oli pitkä viikonloppu ja näin miltei kaikki Horstit oli liikenteessä.

9 tunnin ajamisen jälkeen vihdoin saavuin pimeään Genfiin (saksaksi Genève). Elsin kanssa vietimme mahtavan viikonlopun lähinnä kaupungilla ja hengaillen. Suurimmat voittajat olivat Genèven vaatekaupat, ja allekirjoittanut, joka sai viettää kyllä mahdollisimman rentouttavan viikonlopun.

Kaikessa kansainvälisyydessään ja ranskankielisyydessä täytyy todeta, että Genève on outo kaupunki. Kauniin Carougen kaupunginosan ulkopuolella rakennukset ovat aikasta omituisia.

Voiton vei kerrostalo, jonka harmaiden elementti-palkkien reunoja koristi kaksi punatiilistä tornia, jotka toivat mieleen Hämeen linnan. Tämän lisäksi asuntoja koristi punaiset ja keltaiset metalliraidat, joista asukkaiden ikkunat tulvivat ulospäin. Ikään kuin ei olisi jo tarpeeksi rikottu rajoja, kannatteli talon terasseja kolme palkkia: yksi niistä oli kuin emännän kuivaksi kiertämä Roomalainen kivipaasi, ja kaksi muuta kuin vihreäksi maalattuja junaradan pätkiä. Eläköön kansojen (ja tyylien) yhtenäisyys!

Onneksi Würzburgista löytynee kauniimpi asunto.

Ei kommentteja: