tiistaina, joulukuuta 13, 2005

Humehia

Olen usein verrannut Saksan Bayeria Suomen pohjanmaahan. Täällä ollaan yritteliäitä, rikkaita ja kaiken pitää olla suurempaa kuin naapurilla. Ennen kaikkea tuo vertaus on lähtenyt junttimaisuudesta, ja kotiseuturakkaudesta. Noh, kuten kaikissa paikoissa, (Lapua tai Schweinfurt) ei kaikki ole sitä mitä yleistyksenä voi ilmaista.

"Poltetaanko Blossit?" kysyy kaveri etkoilla. "Ei viitti, tulee vaan väsy. Poltetaan baarin jälkeen." vastaa toinen.

"Me lähdetään nönnönnöön luokse polttaan pilvee, tuukko mukaan?" kyseli kaveri baarissa pikkutunneilla.

"No sitten kun vihdoin pääsin ympäri päissäni ja väsyneenä kotiin, niin mitä mä teen? Nukkumaan tietenkin, eikö? Ei! Otin taskustani viimeiset kokkelit ja tein kaks viivaa. No ei sen jälkeen voi nukkua." Kertoi eräs herra viikonlopun kokemuksistaan.

Tässä on ehkä viimeisen kuukauden aikana kuulemani kommentit tuosta pohjoisessa vielä niin tuntemattomasta arkipäivän asiasta kuin huumeet. Tottakai niihin törmäsi Suomessakin silloin tällöin, ja ainakin kuuli huhuja, mutta arkipäivän keskusteluihin tuo ei Suomessa kuulu. -etenkään puolitutulle heitettynä baarissa. Tuleeko siitä näin arkipäiväistä Suomessakin? (vai liikunko mä täällä täysin väärissä piireissä..?)

[Tähän loppuun pitää sitten tulla ne kaikki disclaimerit "ei oo mun juttu" ja "mähän en niistä tiiä" ja niin ees päin. Joo, joo.]

3 kommenttia:

japa kirjoitti...

peruspiirit. myö ollaa vaa erikoisii suames.

hollannissa lukioaikana ollessani oli ihan perushommaa käydä välitunnilla sauhuilla. ekana päivänä mua kysyttiin jo mukaan. ilmoitin vaan tulevani perustupakalle, eikä kukaan ollut sen jälkeen moksiskaan. se nyt vaan on siellä päin ihan sama, polttaako joku jotain muuta kun röökiä vai ei.

hanpurissa kokeumuksien mukaan lähes sama homma. siellä ei vaan välttämättä pysytä niissä poltettavissa...

Johanna kirjoitti...

Lissää kossua Eurooppaan!! Sehän on tietenkin kaikkien suomalaisten mielestä fiksumpaa vetää sitä pullollinen kuin yhdet savut.

Ois kiva laittaa yks suomalainen ja yks saksalainen vierekkäin baari-illan jälkeen ja kattoa kumpi on heikommassa hapessa.

japa kirjoitti...

Selvähän se. Siis suomalainen. Ja saku on ihan naamat, kun suomalainen on yllyttänyt sitä. Ja niillähän se ei pysy lapasissa, jos joku yllyttää.