keskiviikkona, joulukuuta 28, 2005

IFRS-STANDARDIEN MUKAINEN PUOLIVUOTISKATSAUS 28.6.-28.12.2005

Deutschelinna Oyj:n henkinen liikevaihto ja tulos kehittyivät vahvasti Expatriaattiajan ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Vaikka sosiaalisten suhteiden ylläpito vaikeutuikin haastavan fyysisen sijainnin suhteen, on yritys onnistunut ylläpitämään hyviä sidosryhmäsuhteita uusien kanavien ja kiihtyvän tuotekehityksen myötä.


Liikevaihto ja tulos

Henkisen pääoman suhteen yhtiön liikevaihto on ollut äärettömän runsasta. Ensimmäisen puolivuotiskauden aikana uudet liiketoiminta-alueet ja täysin uusi toimintaympäristö ovat muovanneet yhtiöstä entistä joustavamman ja markkinaehtoisen toimijan. Liikevaihdon kasvun suurin aiheuttaja on ollut uusiin markkinoiden vaatimuksiin vastaaminen ihmettelyllä ja opettelulla. Puolivuotiskauden aikana on opittu mm. hakemaan ostoskärryä, ostamaan autoa, käymään saunassa ja rakentamaan keittiön.

Myös materiaalisen liikevaihdon on syytä kasvaa merkittävästi kun muuttaa ulkomaille. (vihjeeksi tulevien expojen palkkaneuvotteluihin) Tämän on ensimmäinen puolivuotiskausi opettanut. Vaikka liikevaihdon tulopuolen kasvu jäisikin vaatimattomaksi, kasvaa menopuoli tuloista riippumatta.

Vuoden 2005 ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksena on yhtiö saanut uusia tuttavuuksia ja ystäviä. Tärkeimpänä mainittakoon Saara Laukkala, jota yhtiö tahtoo erityisesti kiittää avusta uuteen toimintaympäristöön totuttelussa. Toimintaympäristön muuttamisen onnistuminen vaatii tukea ja ymmärrystä kanssatoimijoilta, ja Saaran tuki, apu ja ystävyys on ollut yhtiön toiminnalle varsin tärkeä.


Toimintaympäristö

Seppo Rädyn sanoin kuvattu maa on pysynyt toimintakauden aikana saman sekasorron ja päättämättömyyden vallassa. "Vaalit jotka eivät tuoneet valtaa kenellekään" sekoittivat toimintaympäristöä entisestään.


Rahoitus ja investoinnit

Yhtiön investoinnit olivat katsauskaudella aivan helvetisti liikaa, mutta on niistä nautittukin. Henkinen tase on plussalla.


Tuotekehitys

Yhtiön tuotekehitys painottui ensimmäisen puolivuotiskauden aikana vieraan kielen sekä yksin olemisen opetteluun. Tuotekehityksessä on menty valtavin harppauksin eteenpäin, mutta kehitettävää jää vielä tulevillekin vuosineljänneksille. Varsinaisiin tuotelanseerauksiin päästäneen Q3/2006 aikana.


Henkilöstö

Tarkastelujakson aikana yhtiön toimitiloissa vieraili 12 yhtiön aikaisemman toimintaympäristön ystävää. Yhtiö oli positiivisesti yllättynyt henkilöstötilanteen kehityksestä. Uudet toimitilat kestävät hyvin vierailujen tuoman rasituksen, ja yhtiö itse kokee virkistyvänsä vierailijoiden käynneistä, joten vierailujen määrä on tarkoitus pitää samana tai lisätä tulevan puolivuotiskauden aikana. Yhtiö toivookin sitovia varauksia yhteistyökumppaneiltaan.


Lähiajan näkymät

Yhtiön näkymien odotetaan säilyvän myönteisinä. Vahvan ensimmäisen vuosipuoliskon ja oppirahojen maksamisen pohjalta yhtiön henkisen liikevaihdon ja tuloksen odotetaan koko vuoden osalta ylittävän selvästi viime vuoden tason.

Lisätietoja:
Katso arkistot.

8 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Markkinat eivät yllättyneet Deutchelinna Oyj:n puolivuotiskatsauksesta.

Hieno analyysi -vetäseppä tästä edes neljänneksen välein.

japa kirjoitti...

Hauska. :)

Tapasin muuten tänään Kulmalan Sirjan työasioissa. Lieneekö tuttu?

Juho kirjoitti...

Tuttuhan se on, missäs Sirja nyt vaikuttaa? Ei ole näkynyt aikoihin, kerro terveisiä!

japa kirjoitti...

Terveisiä!

japa kirjoitti...

En tiedä kuinka classified tieto tää on, mut Talentorillahan tuo näytti olevan valmistuneena.

valtsikka kirjoitti...

Voin vahvistaa tuon tiedon paikkansa pitävyyden. Valmistui juuri ennen joulua ja on Talentorilla töissä.

Juho kirjoitti...

Täähän toimii ihan hyvänä juorupalstana. Olikko Japa hakemassa töitä, headhuntattuna vai ootko muuten vaan tekemisissä tuon Talentorin kanssa?

japa kirjoitti...

Näistä vaihtoehdoista vastaus kuuluu [tättärää]: "muuten vaan tekemisissä tuon Talentorin kanssa". :)

Ei siitä sen enempää juorupalstalla.