maanantaina, elokuuta 28, 2006

EKP:n maksuliikekysely

Käykäähän kertomassa miten haluatte euroopassa jatkossa maksella laskuja. Muuten joutuu Suomessakin kohta käyttämään shekkejä:

Linkki EKP:n kyselyyn

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Osallistuttu on!

Ja jos sekkeihin mennään vielä joskus nii voi kiesus - täällä jälkeenjääneessä Ihmemaassa riepoo niin pirusti maksella laskuja shekeillä, mutta kun se on ainoa vaihtoehto... Muuten olemme kategorisesti kieltäytyneet maksamasta shekillä, on ihan uskomatonta miten niiden riipustaminen jumittaa jonoja kassalla.
Hyvää täällä on sen sijaan se, etä debit/credit-korteilla voi maksaa minkätahansa suuruisia ostoksi ilman mitään napinoita tai alarajoja.

Saaraliini kirjoitti...

Taalta osallistuu kanssa eras shekkeihinsa kyllastynyt yksilo. Joka tuutuista kuulutetaan indentity theftia, mutta shekit on ja pysyy.Sain lahjaksi shekkien kirjoitus kynan jota ei voi pesta paperista pois, eli tassakin asiassa voi kai olla pro? Viela joku paiva palaa shekit samassa kokossa kokolattiamaton kanssa.

Juho kirjoitti...

Kiitos osallistumisesta! Shekkejä en olekaan täällä Saksassa vielä nähnyt. Tosin kyllä niitä pyydeltiin vuokratakuun maksamiseen.

Ranskassa myös oli aivan tavallista, että ravintolalasku kuitattiin shekillä. Kätevää oli kuulemma myös se, että shekki meni tililtä vasta viikkojen päästä, eli opiskelijan perusmaksuväline muuttui kun tililtä loppui cashi.