maanantaina, elokuuta 21, 2006

Se on syksy taas

En aio tehdä tästä pysyvästi jalkapallo-blogia. En kuitenkaan voi Saksassa asuvana jättää niinkin tärkeätä tapahtumaa mainitsematta, kuin Bundesligan avauskierrosta. itse asiassa se pelattiin jo toissa viikonloppuna, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Bundesligan tulon lisäksi syksyn huomaa siitä, että Ledeerhosenien kanssa pidetään nykyään pitkiä sukkia. En tosin ole kyllä pitkään aikaan moisia kapistuksia bongannut, paitsi peruspelimanneilla, joita ei lasketa. Esiintyviä taiteilijoita ei lasketa.

Syksyn tulon huomaa myös lenkkipoluilta, jotka ovat taas täyttyneet juoksevista horsteista. Horsti muuten juoksee aina juoksupuku päällä. Lenkillä käyviä adidas-verkkareita ei paljoa näy, vaan jokainen viiskymppinen täti katsoo oikeudekseen kiskoa päällensä kireät juoksuhousut sekä nylon paidan, joilla pistetään menemään kylän lenkkipolkuja. Heidän oikeushan se onkin.

Lisäksi näyttää siltä, ettei sauvakävely jäänyt Saksassa yhden kesän muoti-ilmiöksi: Haippi on päällä ja mukana menossa näyttää olevan myös Becel. Lisäksi aiheesta tietenkin Saksassa julkaistaan lehteä. Itse asiassa kahta lehteä: Nordic Walker ja Nordic Fitness. En tiedä pitäisikö tähän kesän trendilajiin lähteä mukaan...

6 kommenttia:

Scodiac kirjoitti...

Pysy Juhu vain pokerissa. Nuinkin sulavavartaloiselle, elastiselle ja sopivasti pyöreälle Hopkin fanille ei yksinkertaisesti sauvakävely sovi.

Juho kirjoitti...

K-Y-R-P-Ä Kärpät!!!!! Ollaan sitä nyt katkeria, kun ei Oulun pojat pärjänneet liigassa. Kohtahan on jo uusi kausi: yrittäkää voittaa edes Ässät!

Juu, emminä taia kyllä lähtee tuohon sauvakävelyyn.

Seinäjoki kirjoitti...

Älä nyt, voin lähteä kannustamaan kun Valtsikan kanssa lähdette sauvakävelylle.

Saaraliini kirjoitti...

Saksassa voi myos tavata sauvakavelya harrastavan horstin, joka on piheydessaan jattanyt ne sauvat ostamatta. Hartiat jumissa kannatelee kasiaan, ja se trikoopuku paalla tietysti.

valtsikka kirjoitti...

Jahas. Olenko minä ainoa julkisesti tunnustautuva sauvakävelyn harrastaja? Minä olen sitä harrastanut jo vuodesta 1990 alkaen joka kesä. En tee sitä julkisesti vaan epämuodikkaasti metsässä. Kaikki on kilpahiihtäjän urani peruja, olenhan vieläkin hallitseva viestihiihdon piirinmestari.

Suosittelen kaikille -tekee hyvää!

Kari kirjoitti...

Joskus 1990-luvun alussa sauvakävelyä kutsuttiin Itävallassa nimellä Siitonenlauf. Pauli Siitonen oli maineikas pitkänmatkanhiihtojen harrastaja, joka oli kehittänyt omaksi omituiseksi tavakseen käydä harjoittelemassa alppimaiden hiihtoreittejä kesäkaudellakin juosten niitä hiihtosauvujen kanssa. Kun hän oli kärkihiihtäjiä aika monissa hiihtomaratoneissa, tuo herätti huomiota. Ainakin Ramsaussa oli talvella -92 ja 93 nähty tarpeelliseksi merkitä oppaisiin erikseen ne reitit, joissa Siitonenlauf oli sallittu ja ne joissa se oli verboten. Silloin tuo oli jo laajentunut kesälajista ympärivuotiseksi.