maanantaina, elokuuta 28, 2006

Macci, iLife ja tilastot

Tuli tuossa viime viikolla hieman harjoiteltua tuon iPhoton ja iWebin käyttöä Maccilla. Tuloksia voi tarkastella täällä. Siellä on nyt sivusto jossa on kuva-albumeita. Mukana on vanhaa ja uutta, paljon ihmisiä ja vähän maisemia.

Täytyy sanoa, että noiden kuvagallerioiden tekeminen iWebilla, joka on Applen mukana tuleva nettisivunteko-ohjelma, oli riemastuttavan helppoa. Tosin tietenkin joutuu tyytymään siihen layoutiin, jonka iWeb tarjoaa, mutta mikäs on tyytyessä, kun sivut on applemaisen kauniita.

Näin siis pääsen eroon yahoon photohostauksesta, ja voin linkittää kuviinkin ihan suoraan. Ehkäpä siis jatkossa kuvia tulee päiviteltyä useammin.

Viime viikolla lisäsin myös uuden laskurin, koska laskuri.netin kuvientuotanto on ollut nurin jo viikon. Sietämätöntä. Noh, tässäpä laskurissa on sitten mahdollisuus tarjota tilastojen silmäilyä ihan kaikille, eli klikkaamalla oikealta "Katso kävijätilastot" pääset kuikuilemaan, että montako viime aikoina on käynyt. Palvelu tilastoi vain 100 viimeistä kävijää, eli kovin kattavaa analyysia ei saa. Sen sijaan maakohtainen jaottelu on uutena funktiona mukana. Yllätys, yllätys, 80 % lukijoista on Suomesta.

1 kommentti:

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Juu, on vähän kiristellyt tuo Laskurin jäätyminen.

Löysit näköjään myös Blogworthin. Se on jännä kun hinta nousee (sullakin?) näköjään tasaprosentteja kerralla. Mun blogin arvo täsmälleen tuplana? Sattumaahan se tietty on.

Edelleenkään en tiedä, mihin perustuu tämä arvonnousu.