torstaina, syyskuuta 29, 2005

Halpamatkalla jenkkeihin

Miksi kaikki kirjoitelmat kertoo korkeista paikoista kaupungin ympärillä. Liekö Prahan jäänteitä, mutta taidan tykätä niistä. Siis korkeista paikoista kaupungin ympärillä.

Tuon viini-kukkula Steinin lisäksi joka puolella muuallakin on kukkuloita. Frankenwarte, Gerbrunn, Höchberg. En oo kyllä varma onko noi kaupunginosia vai nimiä... Würzburgin kartta löytyy muuten täältä. Siellä on myös satelliitti-/ilmakuva eli luftbild.

Tuolla Gerbrunnin kukkulalla on sekä yliopisto, että jenkkien sotilastukikohta.

Tukikohdassa on parhaina aikoina elänyt 20 000 ihmistä. Paikassa on oma kauppakeskus, huoltoasemat, kaksi pankkia, teatteri (myös elokuville), ruokakauppa ja jopa High School. Kävimme tuolla jenkki-Bobbyn sekä suomalaisen Saaran kanssa eräänä iltana. Alkuperäinen tarkoitus oli katsastaa paljonko ne digikamerat siellä maksaa. -ja olivathan ne halvempia. Tai siis numeroina hinta oli toki kalliimpi, sillä tässä kylässähän toimii dollarit.

Portilla Securitaksen miehet tarkastivat passia ja papereita, ja päästivät sisään, kun Bobby "signed on", etten ole terroristi tai muu rikollinen. Lisäksi tietenkin katsottiin passi, kuin rajaportilla. Samaan aikaan viereisellä paikalla tutkittiiin pommikoirien kanssa pakettiautoa. Melkein kun sota olisi käynnissä.

Sisällä oli rauhallisempaa. Koulun koripallojoukkueen pojat maleksi "moolilla", tytöt vertaili käsilaukkujaan, äidit osti lapsilleen ranskalaisia, ja upseerien omakotitaloissa liehui jenkki-lippu. Pikku-Amerikka.

Matkamuistoksi ei tarttunut kameraa, mutta sen sijaan sain englanninkielisiä klassikkokirjoja, joita pitäisi kai ruveta lukemaankin. En ole vain ihan vielä ehtinyt. Nyt on menossa Memoirs of a Geisha; ehkä hieman tyttökirja, mutta aika hyvä tähän asti.

3 kommenttia:

iina kirjoitti...

No tässä taas kerran voidaan todeta, että ei ne jenkit mitään paremmin osaa kun olla jenkkejä. Luulis että niitäkin vähän kiinnostaisi paikallinen kulttuuri (ruokaa en voi suositella;)
Jenkkeihin takaisin mennessään ne sitten kovasti kehuskelee kuinka "eurooppalaista" euroopassa todella oli...Kummallista porukkaa nuo jenkit

japa kirjoitti...

no mää suasittelen sitte niitä perussaksalaisia döönereitä. nami nami.

Juho kirjoitti...

Toisaalta ne jenkit ovat siihen opetettuja/pakotettuja. Kylässä jossa kävin olis tosiaan kaikki mahdollisuudet siihen, ettei tarvi ressata omituisesta kielestä, valuutasta, yms.

Samalla tavalla ne suomalaiset rauhanturvaajat rakentavat saunan, ja pitäytyvät omissa juomingeissaan siellä Kosovossa. Ulkoilmassa käydään korkeintaan (viimeisen tiedon mukaan) hajottamassa pari baaria...

Ja saksalainen ruoka on... No, niin no. On se parempaa kuin hampparibaarisapuska. Varoitan kuitenkin Spätzlestä. En voi suositella sitä kenellekään.