perjantaina, marraskuuta 18, 2005

Gelbe sacke

Kierrätys on hieno asia!

Ihmetellä täytää miten vaikeaksi se vain on tehty. Aiemmin taisin jo mainita tuosta pullojen palautuksesta tässä maassa. Roskille on tietenkin omat paikkansa myöskin tässä Grüne punktien (vihreiden pisteiden) maassa.

Kävimmepä tuossa kaupungin ulkolaitamilla olevassa Wall Martissa hakemassa lisää näitä keltaisia säkkejä. Vanhaan kämppään kun jäi niitä kasa. Unohtu. Nämä Gelbe sackit ovat siis sellaisia, johon laitetaan kaikki pakkausjäte, mutta ei esim. lasia metallia, ruokaa, foliota jne...

Wall Martissa aikamme pyörittyäni kävin tädeiltä kysymässä mistä niitä löytää. Hylly seitsemän tuolla rullaportaiden takana. Noh, hyllystä 3 löytyi sitten joukko säkkejä. Oikeaan suuntaan kuitenkin (tekisi mieleni sanoa "ystävällinen", mutta valehtelu on niin rumaa) täti minua osoitteli.

Keltaista säkkiä en kuitenkaan löytänyt. Uudelleen kysyessäni kertoi täti, että "Ahh, keltaisia säkkejä, joita keskustassa käytetään? Katsos niitä jaetaan kerran vuodessa koteihin, ja sitten niitä saa kaupungilta lisää, jos loppuu."

Siis kaupungilta? Keskustan kaupoista? (No, ehkä sieltäkin) mutta täti tarkoitti kaupungilla Stadt Würzburgia ja sen Wertstoffhof:ia. (jäteasemaa)

Kävimme siis tänään klo 09 hakemassa kaupungin jätehuollon pojilta rullan säkkejä. Näillä pääsee vielä pitkälle! Pitää vain muistaa taas hyvissä ajoin matkustaa kaupungin laidan jäteasemalle sen virka-aukioloaikoina. Mukana pitää tietenkin olla todistus siitä, että on Würzburgin kansalainen. Leimalla toki, "mit Stempel".

5 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Onneksi asun vielä Leipiksellä, jossa Juhokin osasi roskat laittaa sinne minne piti..

jussukka kirjoitti...

Juho, mää ymmärsin joka sanan! YES!

Juho kirjoitti...

Palautteesi sai siis vastinetta. Ilo palvella! :)

Oskari kirjoitti...

Jacha!

Siellä siis käytetään noita säkkejä vähän eri malliin kuin täällä Aachenissa. Täällä laitetaan mehu ym. -purkit, metallit ja muovit siihen keltaiseen. En muuten itekään tietäis mistä niitä saa lisää =)

Juho kirjoitti...

Eikös se siis ole niin, että ne kaikki purnukat, joissa on der Grüne Punkt pistetään sinne keltaiseen säkkiin? Saatan olla täysin hakoteilla, mutta onneksi säkeissä on ohjeet?

Meidän taloyhtiön rappukäytävään oli ilmestynyt joukko säkkirullia, eli kai kaupunki pitää huolta omistaan...

Minnes menee pullonkorkit? Niistähän täällä suurin osa roskista kuitenkin koostuu... :)