maanantaina, marraskuuta 28, 2005

Weihnachtsmarkt

Se on taas se aika vuodesta kun Saksalaisten palkansaajien tilille tipahtaa joulubonukset, ja kaikki voivat käydä joulun viettohon taas kuusin kynttilöin. Ennen kaikkea jouluhan on kaupallinen juhla. Würzburgin seurakuntakin muistuttaa ihmisiä tästä esimerkiksi kirkon kivijalassa toimivilla matkamuisto- ja jouluhumpuukkikaupoilla, jonne voi kukin kolehtinsa kantaa.

Joulubonusten voimalla rahoitetaan myös torilla (kirkon edessä) pyörivää Glühwein bisnestä. Joulumarkkinat ovat nimittäin täydessä käynnissä, ja vaikka paikalla on toki kaiken maailman rihkamamyyjiä, tuntuu suurin hupi olevan hehkuviinin juominen ja seisoskelu. Sitä harrastaakin sitten kaikki mummosta vaariin. Nuoremmat ovat myös mukana; Kinderglühweinilla voivat aikuiset opettaa lapsensa tavoille.

Weihnachtsmarkt avattiin perjantaina, ja koko viikonlopun oli kadut ja tori täynnä ihmisiä ja glühweinin tuoksua. Tätä iloa jatkuu sitten aina joulupäivään asti. Vähän kuin olisi kuukauden vappu!

2 kommenttia:

isä kirjoitti...

" taas kuusin kynttilöin. "

Tuosta tuli mieleen, miksi Saksassa vietetään tuolla tavalla joulua. Selityshän on se, että tuo moottoriteiden rakentaja ja Volkswagenin perustaja hoiti asiat niin tehokkaasti, ettei perinteisiä juutalaisia seitsemänhaaraisia kynttilänjalkoja enää käytetä.

japa kirjoitti...

Heh. Glühweinia saa onneksi myös joulun jälkeen, jos joku jaksaa enää siinä vaiheessa sen kanssa lotrata.

Meillä muuten ens maanantaina vanhojen jäärien itsenäisyyspäiväpikkujouluvastaanotto Kirsun waiefjuun tiloissa. Sitten hetiperään mukineuvoston kokous torstaina. Asiakkaitakin kai pitäis jossain vaiheessa hommata ja hoitaa VIKA TENTTI IKINÄ keskiviikkona 7.12. alta pois. Sen jälkeen vaan elämänkoulun tenttejä.