keskiviikkona, marraskuuta 30, 2005

Jokkinen / Perttillä

Se on hienoa, että isännöitsijä hoitaa oveen laatat, ettei tarvitse poiketa naapureista Post-iteista väännetyillä ja käännetyillä aina väärän kokoisilla lapuilla. On sitten sisäänkäynti siistimmän näköinen. Meidän talon isännöitsijä oli vielä niin särmä, että toi laatat postilaatikkoon ja summeriin valmiiksi ja jätti vain 16 euron laskun. Lasku pitää toki maksaa käteisellä kirjekuoressa.

Noh, otsikosta varmaan voi päätellä, että asettamani post-it lappunen ei riittänyt saksalaisella tarkkuudella kylttejä vääntäneen Verwalterin eli isännöitsijän ohjeeksi. Käsittääkseni osasin kuitenkin kirjoittaa oman nimeni oikein. Mutta mitäs sen on väliä jos jonkun Ausländerin nimi on väärin kirjoitettu, kunhan on musta laatta.

Samaa Saksalaista tarkkuutta noudattaen postinkantaja jättänee tästä lähin jakamatta kirjeet, joissa väärin ilmaistaan sukunimi yhdellä K:lla.

3 kommenttia:

isä kirjoitti...

On niitä nimiä ennenkin kirjoiteltu miten sattuu. Esi-isäsi, Erich Larssonin poika Henrich syntyi tuolla nimellä vuonna 1739 Hauhon Skyttälässä. Jo rippikoulussa hänen ja isän nimistä oli jäänyt h pois, joten ripille pääsi 1755 Henric Ericsson. Vuonna 1763 hän avioitui Cajsa Ersdotterin kanssa ja silloin nimenä oli Hinric Ersson. Myöhemmin lasten (niitä oli 9), syntyessä nimi oli ensimmäisten kolmen kastemerkinnöissä muodossa Henric Ersson, neljännen isäksi merkittiin Hinric Ersson, viidennen Henric Ericsson, kuudes, seitsemäs ja yhdeksäs (Anna, jonka tyttärentyttärenpojan pojanpojanpojanpoika sinä olet) saivat isäkseen Henric Erssonin. Kahdeksannen isäksi merkittiin Hinric Ersson.
Hauhon haudattujen luetteloon on merkitty vuonna 1809 vuotavaan nuhaan 69 vuotiaana kuollut leskimies, maanviljelijä Henric Ersson.

japa kirjoitti...

Hauska kommentti, joten ei kai pari ylimääräistä konsonanttia paljon haittaa. Hausverwalter yritti tietty parhaansa.

Mä oon joka paikassa Miko tai Mikou ja sukunimeä ne ei edes lähde tavaamaan - Mr. Mikou siis.

Toi käteisellä maksaminen on muuten jännä juttu Manner-Euroopan talousytimessä. Mäkin maksoin vuokran Hausverwalterille aina cashina, jota vastaan sain käsin kirjoitetun kuitin. Puhumattakaan nyt siitä, että kaupoissa voisi maksaa Visalla, Masterilla, Dinersilla jiennee jiennee. Was für ein Internet-Bank?

Anonyymi kirjoitti...

Joo ei oo eka kerta.. t. Hana / Hannah / Yokine