torstaina, maaliskuuta 02, 2006

Kaikki tiet vievät Roomaan

...ja Torinohan on kadun varressa.

Extemporee reissun oisi kruunannut se kuuluisa kutamitali, mutta kannatti sitä kuitenkin lähteä. Olympiafinaalissa ei Suomea kuitenkaan ihan joka vuosi näe. Päätös kypsyi välittömästi Venäjä-pelin jälkeen ja lauantaina alkoi mahdollisuuksien tutkiminen...

Voisiko joku muuten rakentaa sellaisen portaalin, joka löytäisi ns. halpa-lentoyhtiöiden matkat kätevästi. Jokaisen reitin ja lentoyhtiön tiedot pitää kerätä eri paikasta. Lopulta German Wings tarjosi mahdollisen vaihtoehdon. Oli muuten halpalentoyhtiönä aivan eri luokkaa kuin Ryan Airin karjavaunut. Kannattaa kokeilla. Lisäksi sillä pääsee Bonn/Köln kentälle suoraan Helsingistä. Bonn/Köln on huomattavasti paremmalla paikalla kuin Hahn mihin suuntaan tahansa mennessä. Lisäksi lentokentän alla on nopeitakin junia houkutteleva asema, josta pääsee vaivatta eteenpäin.

Noh, eniveissiä. Perillä päästyämme oli edessä enää lipun hankinta. Se oli helpompaa kuin oletimme. Hinnat olivat mukavasti listahintoja alempana, ja myyjiä (ja ostajia) oli kadut pullollaan.

Sisällä tapasimme muitakin perjantai-illan päättyessä päätöksen tehneitä hemmoja. Joukossa mm. Helsingistä lentäneitä (1300 euroa/meno-paluu) ja Saksasta ajaneita tosi-faneja. Eniten tapasi kuitenkin expatriaatteja: Stuttgart, Lontoo, Amsterdam... Näyttää siis siltä, että maailmalta on maailmalle lyhyempi matka. Kunnioitettavaa silti on lähteä Suomesta asti. Varsinkin, jos peliä pääsee katsomaan vasta kolmannessa erässä...

Kokemus se kyllä oli, ja matkansa väärtti: endorfiini ja adrenaliini virtasi kuin ei koskaan ennen! Alkuvihellyksestä viimeiseen sekuntiin asti oli niin fiiliksissä ja hermostunut ja tärisevä kuin ihminen voi olla. Myös sen televisiokameran edessä... Pelin jälkeisestä ajasta lienee turha puhua.

5 kommenttia:

japa kirjoitti...

Mä menin ihan koomaan, kun näin sun lärvin siinä ruudussa. Ei hajuakaan, mitä sanoit.

Japalla meni ranteiden sijaan aivot lukkoon.

Tänään vanhojen nuijien Nuija-sauna Lapperseenreijässä. Ja siellä saunassa istuu onnelinen mies. Ehkä tulee otettua vähän Pärnootakin.

valtsikka kirjoitti...

Mulla on menny kokonaan ohi, että olit ruudussa. Mulla saattaa paljon muutakin olennaista mennä ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Et varmaan tarkoittanut tällästä; http://www.whichbudget.com/

Jos vertaa suomi-saksa-suomi reissuja Germanwings vs. Ryanair, German wingsin käyttämät kentät kysyy kovia lentokenttäveroja verrattuna Ryanairin käyttämiin -> kalliimmat hinnat.

kaifa kirjoitti...

Kyllä eniten kirveli kurran häviö perjantailta. Onneksi KK tarjosi lohduttavan olkapäänsä (ja viinipullon) eikä M-15 fanijuliste saanut lopulta pahempaa rangaistusta kuin tussilla piirretyt hitlerviikset. Mä en ymmärrä, miksi suomalaisen urheilijan hermo pettää aina loppumetreillä. Meillä on aika monta hopeamitalia, jotka voisivat ihan oikeasti olla niitä kirkkaimpia. Toisaalta ilman Suomen häviötä olisi jäänyt hyvä känni kokematta, joten kai tää on sit sellainen loose-win sitsueissön.

Germanwings kuulostaa joltain, jota tilataan litran oluen kanssa nautittavaksi.

kirsi kirjoitti...

Edelleen huutelen AirBerliinin perään - buukkasin tuossa just kesäkuulle kuuden (!!!!) ihmisen meno-paluulennot Helsingistä Berliinin Tegeliin --> yhteensä 360e koko schetti. "Lentolippujen" hinta kaksi euroa ja sit parillakympillä löpöä koneeseen. Hih. Pelasin myös varman päälle (kun kaikkia kuitenkin kiinnostaa) ja ostin vielä neljän euron lennonperuutusvakuutuksen.

Villiä. Kyllä matkusteleminen kannattaa aina.