keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2006

Vale, emävale, tilasto

Bloggailemisen hienouksia on myös seurata miten blogissa käydään. Kuten ehkä havaitsette, on oikeassa alalaidassa pienet palikat "Onestat" ja "Laskuri". Kumpikin tekee tehtävänsä, eli rekisteröi ja laskee käyntisi sivuilta. Karvalakkimallisista ilmaislaskureista ei sentään saa kauhean tarkkaa tilastoa, mutta jonkin verran kuitenkin tietoa siitä minkälainen yleisö täällä käy.

Eilen Deutschelinnan ihmeellisyyttä tarkasteli 27 kävijää, jotka latasivat sivun yhteensä 123 kertaa. Joku käväsi lueskelemassa sivustoa oikein urakalla klo 0500 aikaan, ja vastasi yli puolesta latausmäärästä. Epäilykseni suuntautuu rapakon taakse.

Tänään kävijämittari näyttää tältä:

(tumman sininen tarkoittaa kävijöitä ja vaaleampi latauskertoja)

Kävijämäärien lisäksi tilastointipalvelut kertovat jonkin verran kävijöistä itsestään: UPM Kymmene Oyj:ssä tuhlataan irtisanomisia odotellessa työaikaa niin paljon, että sen palvelimilta on käyty 154 kertaa Deutschelinnassa marraskuun 2005 jälkeen. (Eikä ole uskallettu kuin kerran kommentoida) Kaikkien käynnit eivät kirjaannu näin kasaantuvasti, vaan esim. Elqotecilta ja Viestintävirastolta ollaan joka kerta ensimmäistä kertaa visiitillä. Muutama ihmeellisyys kävijätiedoista löytyy muutenkin: Saunalahden yhteyttä Barcelonassa hyödyntävä kävijä on myös kunnostautunut ahkeruudellaan. En sitten tiedä voiko tuo Saunalahti-Espanja yhtälö pitää paikkaansa.

Blogilista taas kertoo, että Deutschelinnalla on 14 tilaajaa, ja sen kuumuusaste on 36,6, joka kamppailee samoissa keskimudissa mm. Janina Anderssonin päiväkirjan ja www.naissalibandy.net blogien kanssa.

Hauskinta on kuitenkin olut huomata satunnaisia eksyjiä. Tilasto kun kertoo vielä viittaajankin, ja esim. Googlen tapauksessa usein hakusanan tarkkuudella. mm. hakusana "peput" on vienyt Deutschelinnan Latinovaikutteisiin usean kirjoitusohjeita etsineen käyttäjän. Myös hakusanat "Valkovenäläinen", "Saksalaisvitsit", "Saara Laukkala", "Torino Olympialaiset" sekä "hyvää suklaata" vievät nettikäyttäjiä aina oikeisiin? kohteisiin. Google on sentään niin fiksu, että ikuisuutta nuo hakusanat eivät kestä.

Hakusanalle Juho Jokinen oli jonkin verran tungosta kun tosikaiman voittokulku on ollut kovaa jäällä, mutta kyllä Deutschelinna pitää edelleen pintansa.

Muita referoijia on ollut mm. Kirsin blogi, Juuson (kaverien kesken Häkkipään :) Blogi Mediatriadi, Tassutuksia, sekä Blogilista.

Vaan jatkakaapas käymistä! Jokainen pieni sininen palkki tuntuu mukavalta.

7 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Tunnustan, minulla ei ole elamaa. Mutta ei ole sullakaan jos Googletat peppuja. Mulla on melkein julkkis olo kun vihdoinkin loydyn Googlesta!!!

pasi kirjoitti...

Vai 154 kertaa. Onhan sitä vissiin virman työaikaa käytetty epäolennaiseen. Taannoin kyllä latasin Google Earthin koneelleni, ja sen parissa sain kulumaan kokonaisen iltapäivän. Onneks täällä ei maksella tuotantopalkkioita, mutta ei kyllä bonuksiakaan.

Pitänee kait sit ryhdistäytyä tuossa kommentoinnissa niin pysyy isäntä tyytyväisenä. Mistä tulikin mieleeni, että isäntä vois kirjoittaa useammin niin ei tule pettymyksiä blogille saapuessa..

Tomppa kirjoitti...

Paljastuin(?). Olin tietenkin aikonut paljastaa itseni, mutta aina jäänyt mukavat lukuhetket kesken, ja siten myös jäänyt kommentit poustaamatta.

Mutta sen sanon, että sun blogi on paras ja ainoa mitä luen. Eli hyvää läppää. Jatkakaa.

-tomppa se posti

valtsikka kirjoitti...

Hauskat tilastot ja hienosti narautettu Pasi. Se on kohta Pesonen ovella..:)

Mää oon useilla eri osoitteilla koittanu hämmentää sua!

kirsi kirjoitti...

Juho-hyväkäs,
musta sun on ihan turha käännellä syyttäviä sormia mihinkään metsäyhtiöiden työntekijöiden ajankäytön suuntaan, kun selkeästi itsekin työantajasi ajalla leikit kaiken maailman henkilökohtaisilla tilastoilla ja muilla... :)

Ei nimittäin vaan voi olla niin, että ihan yhdessä tai kahdessa minuutissa olisit kaikkea tuota bittivirtaa ehtinyt analysoimaan - kyl tohon kuluu kokeneemmaltakin kansantaloustieteilijältä päivä tai pari.

Ja koska voin (tiedoksesi siis, osannet vanhana niinistöläisenä arvostaa!) niin boikotoin tänään Tarden puhetta Allianssin seminaarissa. Republikens president talar. Onnea kansa!

Juho kirjoitti...

Hienoa Kirsi! Kiitos ja kumarrus.

Valmiiksi ajateltu on puoliksi tehty, ja tätä tilastoa olen jo ajatellut pidemmän aikaa kirjoittaa. Ei se niin kauan kestänyt. Eilen n. klo 18-18:50.

Sori vaan Pasi potkujesi sinetöimisestä, mutta hyvät luvut pitää aina raportoida.

Ja kiitos Tomppa kannustuksesta!

japa kirjoitti...

Ehdottomasti samoilla linjoilla kuin Mösjöö Posti!

Mutta Saaralle kommenttina: elämähän on nimenomaan sitä, että etsitään peppuja - vaikka sitten Googlesta. :)

Hianot ja hauskat tilastot.