perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Suomessa

Nonniin. Se oli aika lähteä Suomeen yllätysreissulle. Samoihin aikoihin sain myös kotiin koneen, eli nytpä toivoisin ainakin että kirjoitustahti hieman kohenee. Tosin ensin pitäisi hommata se Internet -liittymä.

...ja se onkin Saksassa taas hieman erilaista. Jotta saat DSL:n kotiisi, tulee sinulla olla lankapuhelinliittymä. Lankapuhelinliittymäähän en ole ikinä omistanut, mutta nyt se kai sitten on hankittava Deutsche Telekomilta. Sieltä siksi, että heillä on monopooli kyseiseen kuolevaan tuotteeseen.

Noh, tämän lisäksi on sitten vielä erikseen otettava DSL yhteys, ja sen jälkeen pääset ostamaan ns. Flatraten, jolla voit surffata. Netin saamiseen pitää siis ynnätä kolme eri hintaa, ja kokonaiskustannukset nousee yli Suomen hintojen. TV -kaapelinkin kautta tuleva vaihtoehtokin olisi, mutta siitä olen kuullut huonoja kommentteja.

Kertokaahan muuten miksi tuon perustearpeen nimi on täällä DSL ja Suomessa ADSL?

8 kommenttia:

japa kirjoitti...

Nimistä en ossaa sanoa, mut mistä lähtien TV-kaapeliyhteys on ollut huono?

Et siis hommannut läppäriä? Olisit hoitanut vimosen päälle langattomat yhteydet sun vehkeisiin, jolloin olisit surffannut lähipubissakin omalla liittymällä.

Jurrissa työnteko maistuu lisäksi parhaiten.

Nimierkillä: Toimisto siirtynyt alakerran William Koohon.

jussukka kirjoitti...

Taitaapa juhkilla olla niin hieno läppäri, että kyllä jää moni poika ja tyttö kylymäksi sen rinnalla. Näin muuten on. Tässä laitoksessa kuule virtakin tulee langattomasti koneeseen. Tai ainakin magneettisesti.

Noniin. Ja jos olisit ihmetellyt eilen oikein ääneen tuota ADSL:n ja DSL:n eroa, niin olisin kertonut. ADSL on Asymmetrinen (epäsymmetrinen) laajakaista yhteys, jossa lähtevän ja saapuvan liikenteen kapasiteetti on eri (esim. 2M/512Kb). DSL on puolestaan laajakaistatekniikka ilman tuota asymmetriikkaa, eli symmetrinen, jolloin nopeudet ovat samat molempiin suuntiin (esim. 2M/2M)

Lisätietoa tästä, ja monen muun myhkääsen kirjainyhdistelmän taustasta antaa tiätty Isänmaamme liikelaitos.

Juho kirjoitti...

Kiitokset nimiselvennyksestä. Eli kun sitten ostan megasen DSL:n niin tarkoittaako se sitä, että minulla on 512 upstreamia ja 512 downstreamia?

Oliko Japalla Saksassa käytössä kaapeli-netti? Suomessahan se pelittääki ihan jees, mutta Sakulandiassa se ei ole kovin suosittua.

Yhdellä työkaverilla on sellainen käytössä ja se soittelee puhelinyhtiöön joka päivä, että saisiklo meiränkin karulle jo sitä deeäsällää?

japa kirjoitti...

On komia vehje.

Mummiälestä oli kaapeli, mutta taisin olla niin jurrissa koko vuoden etten nyt muista. Studentenwohnheimin yhteydet, joten en tilannut erikseen mistään.

Rahlstedt-Birkenau:
http://www.studentenwerk-hamburg.de/wohnen/haus.php?hausid=30&&mid=12&&sprache=deutsch

valtsikka kirjoitti...

Internet on se minkä insinööri asentaa -ei sitä tarvii sen kummemmin ymmärtää.

Yleensä me ollaan reklamoitu huolella kaikista niistä, jotka ei oo meille suosiollisia. Siitä tulee muuten jopa hyvä mieli! Tänään jo laitoin perintäkirjeen "vaasalaiselle ylioppilasteatterille" ja pian saan käsiini laskun,josta on pakko soittaa ja haukkua "vaasalainen Toimistoapu Oy". Hieno päivä!

Juho kirjoitti...

Se on muuten ADSL täälläkin. Siis oikeasti. Ajattelevaa kuluttajaa koitetaan vaan kusettaa. Valtsikka on oikeassa: pitää jättää vain insinööreille nuo hommat, niin kuin niin moni muukin.

tero ((melkein) insinööri) kirjoitti...

Se on niinkusta sillälailla että DSL (Digital Subscriber Line) on yläkäsite, jonka alta voi löytää niin ADSL:n kuin SDSL:n (ASymmetric ja Symmetric).

Yleisimmin kotitalouksille myydään nimenomaan ADSL kun DSLlää kaupataan (koska mitäpä kotikäyttäjä nopealla ulkokaistalla tekisi), joten ehkä saksalainen on päättänyt tässä säästää ja jättää kalliin A-kirjaimen alusta pois. SDSL:t ovat varsin harvinaisia ja siksipä myös aika kalliita.

Täällä Suomessa sensijaan on mahdollista täyttää webbilomake hieman väärin ja päätyä hemmetin kalliin SHDSL:n omistajaksi vahingossa. No, onpa nopea kaista ulospäinkin.

Valistaa ex-työtoveri.

Juho kirjoitti...

Noniin. Kiitos insinöri -diplomi -melkein.

Taas on opittu, ettei näitä kannata ite pohtia. Netti on tilattu, ja toimitusaika tuttavallisesti 3-5 viikkoa.