maanantaina, lokakuuta 09, 2006

37.688.291,80 EUR

Se on kuulkaa viime lauantaina Ruhrgebietillä voitettu loton jättipotti. Itsekin piti rientää pelaamaan, kun oli tuollaiset rahat tarjolla, mutta eipä käynyt tasan onnen lahjat. Kahdestatoista rivistä parhaimmillaan kaksi oikein. Kolmella oikein olisi jo päässyt omillensa, mutta ei niin ei.

Saksan lotossa veikataan kuusi numeroa 49:n numeron ruudukosta. Ennaltamarkkinointiin 35 miljoonan euron lottopottia, mutta potti kasvoi hurjan peli-innon myötä vielä pari miljoonaa päälle. Täällä oli varsinainen lottohuuma päällä. Siinä lähi-toto-luolan herrakin ihmetteli, kun kävimme englantilaiskaverin kanssa kysymässä että montakos numeroa tässä saksan lotossa pitää veikata, ja mikä se sellainen Super6 on? (vastaa jokeria kai jollakin tavalla) Rahat se taas vei ja maanantaina piti palata toimistolle. Voi voi. Noh, ehkä ensi kerralla.

Loton lisäksi tänä maanantaina ei ole puhuttu sanaakaan Schumacherista. Saksalaisilla on ihmeellinen taipumus jättää vaikeat tai pieleen menneet asiat vain olemaan. Niistä ei puhuta, eikä niitä enää kommentoida. Schumi on voittoisan viikonlopun jälkeen peruspuheenaihe töpaikalla. Kuitenkin nyt, kun maailmanmestaruus oli menetetty, niin asian mainitessani sain vastaan pelokkaita ilmeitä, ja nopean tokaisun, ettei ymmärrä miten noin voi tapahtua... Keskustelu loppui siihen.

Saman asian olen huomannut pieleen menneiden suunnitelmien suhteen. Jos asiat eivät suju niin kuin on paperille piirretty, ei saksalainen harrasta asian puimista ja sen miettimistä mikä meni vikaan, vaan asia tehdään kiertokautta loppuun, eikä epäonnistumisesta enää puhuta. Se on tabu, eikä siitä kukaan ota syitä niskoillensa. Ehkä tämä tosin on vain hyvä asia. Miksipä tällaisia asioita pohtimaan; pääasia että mennään eteenpäin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli kaksi oikein, eri riveillä! Jos haluat nähdä leffan, jossa puidaan saksalaisittain vaikeita asioita -> Deutschland - das Sommermärchen! Aivan mahtava raina! Kirjoitan siitä huomenna lisää.

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Olis siinä lähi-toto-luolan herra repinyt pelihousujaan, jos voitto olisi mennyt suomalais-englantilaiselle kaksikolle.

Toi on muuten mielenkiintoista, että miksi lottoaminen lisääntyy silloin kun päävoitto kasvaa huimiin lukemiin. Eikö olisi järkevämpää lotota pienempiä summia (esim. tässä tapauksessa 10-15 -miljuunaisia päävoittoja), jolloin lottokuponkien määrä on pienempi ja voittotodennäköisyyden parempi & "tyytyä vain pikkurahaan"?

Menitkö Juho sen takia lottoamaan, kun summa oli tuo? "Ääh, en minä jaksa noita pikkusummia varten lotota. Vain kun kysymyksessä on yli 30-miljoonaiset voitot." :)

Juho kirjoitti...

Sportruutu: Joo, mä kävin jo katsomassa tuon leffan, ja siitä pitäisi kyllä itsekin kirjoittaa. Ja siinä tosiaan käsiteltiin Saksalaisittain vaikeita asioista. Leffassa pääsi myös jännittämään vielä kerran, että kaatuuko se Italia sittenkin...

Japa: Tottakai!! Eihän sitä pikkusummista pelata. Tosin järkevää lottoamista nyt ei olekaan. Tilastollinen tosiasiahan on että häviät.