keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Webiyhteisöjen kaaosta

Join my network, tule mukaan, ole siellä ole täällä... Ja kaikki virtuaalisesti ja internetin uumenissa. OpenBC, LinkedIn, MySpace, namespace sun muut kommuunit keräävät yhä enemmän väkeä joukkoihinsa. Onko se kuplan alla puhuttu kuuluisa virtuaaliyhteisö nyt vihdoin valtavirtaa? Kuinka moneen yhteisöön sinä kuulut?

Itse tunnustan aktiivisesti LinkedInin värejä. Tuntuu siltä, että palvelu on Suomessa riittävän laajalle levinnyt ja aika hyvin Euroopassakin. MySpaceen en ole innostunut. Ensinnäkin se on ruman näköinen. Tai siis ilmeisesti se olisi Explorerilla hieman paremmin leiskattu, ja tietenkin siellä on kauniita ja yksinkertaisen näköisiä profiileja, kuten Mirellen, mutta suurin osa on sitten tätä täyteen ympättyä sotkua. Sitten kun vielä Saksalaisella nettiyhteydellä sivulle lävähtää Saksan mainokset sitä kuuluisaa saksalaista designia (vaikka kuinka valitsee selaimen valikkoihin että puhuu muita kieliä), niin tekee usein mieli lähteä...

Sähköinen kädenjälki silti harvoin jää yhteen yhteisöön. Koskas viimeksi päivitit profiilisi koulukaverit.comissa, inttikaverit.comissa? Muistatko mitä messenkerisi käyntikortissa sanotaan? Entäs city.fi:n? Mikä se käyttäjätunnus oli? Olinko mä täälläkin? Ei näissä pysy enäää mukana, mutta ei hätää:

Google, joka juuri ohitti IBM:n jossain tärkeässä luvussa, keksii varmasti tähänkin fiksun ratkaisun. Hae, älä lajittele. Googlen pitäisi tehdä virtuaaliyhteisöhakukone, joka pitäisi huolta ihmisen kuin ihmisen jokaisesta virtuaaliyhteisöstä. Sitten kun vielä käyttäjä voisi pientä maksua vastaan saada googlen hallinnoimaan käyttikset ja salasanat, ja käytäjä voisi itse päättää, mitkä jäsenyyksistä ovat julkisia ja mitkä ei niin bisnes on valmis.

Niin, ja liittykää LinkedIniin. Se on hyvä, helppo, ja usein tietojen päivitys kerran vuodessa riittää mainiosti siihen, että valitsemasi tutut saavat sinut kiinni, ja sinä heidät.

4 kommenttia:

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Joo, sama. Kaikki hi5:t ja mitämuitakaikkianiitänytonkaan on ihan hanurista.

LinkedIn on ihan ok, mutta kerrankin kun jaksoin päivittää sitä ja lähettää linkityspyyntöjä tutuille ja puolitutuille, se herjasi, että kaikki pyyntöni on käytetty. Aha. Olikohan siinä joku kiintiö sille viikolle vai miten se meni, mutta nyt olen ainostaan vastaillut pyyntöihin. Koskakohan olen viimeksi päivittänyt tiedot..?

Ja tuskin heti jaksankaan mennä, eipä ole vielä yhtään työ-/businesstarjousta tullut sitä kautta. ;)

Juho kirjoitti...

Katoppaköö, Huovinen. Ilimasta on olla verkostossa tuttujen kanssa. Tuntemattomat maksaa.

Eli kun lähetät linkityspyyntöjä, niin teet sen ilmaiseksi, kunhan tiiät sen kaverin sähköpostiosoitteen. Eli älä käytä niitä inmaileja sun muita hömpötyksiä. Ihan rehellisesti sanot, että I know Mikko, ja sitten pistät siihen Mikon sähköpostiosoitteen. Tämän voit tehä niin usein kun huvittaa.

Osakeyhtiö Huovinen kirjoitti...

Siinä on se ongelma, ettei tiedäkään nykyisiä sähköposteja, kun useimmat on vaihtaneet niitä sitten opiskeluvuosien.

Juho kirjoitti...

no joo... Onhan siinä tosiaan tuo ongelma. Itsekin olen siihen törmännyt.

Pitää toimia jatkossa nopeasti ja pistää heti linkityspyyntö menemään. Se voi olla yks ja kaks taas vaihtunut.