sunnuntaina, heinäkuuta 17, 2005

Hevoskaupoilla

Voi helvetti!

Täällä tulee oikeasti hulluksi. Kävin Massen kanssa autokaupoilla Frankfurtissa. Hevoskaupoille lähteminen on oikeasti ainoa oikea sana kuvaamaan auton ostoa tässä maassa. Uskomatonta. Siellä on kuulkaa pelto täynnä menopelejä jos jonkinlaisia. On kolaroituja, uusia, vanhoja, kaksipyöräisiä, kolmepyöräisiä, saksalaisia, romuja, kiiltäviä ja mattapintaisia, tuunattuja ja viritettyjä. Hampaisiin saa katsoa, koska aivan ilmaistahan se ei ole. Todettakoot kuitenkin että Fiaskon veroista autoa ei sieltä löytynyt.

Hevosmarkkinat kruunaa tummahipiäiset myyjät jotka notkuvat työmaakopeissaan ja iskevät kiinni kuin hyeenat kun hieman pidempään ihailee peilikuvaansa auton ikkunasta. Tosin aina niin ei käy. Jos on huono päivä, niin vaikka heiluttelet tukkua sata eurosia sen nenän edessä, on tupakkatauko pidettävä.

Noh, meitä viihdyttänyt Mercedes Benz SL280 myyjä oli enemmän tuota hyeena-mallia, vaikkakin kovin ystävällinen. Koeajolle haettiin CD työmaakopista, että pääsi popittamaan Mersun poppivehkeillä lähes Hämeenlinnan torin perjantaihin verrattavalla metelillä. Kun sanoin myyjälle, etten ihan noin kallista ollut ajatellut, oli Masse mennyt kuiskaan sen korvaan, että "on sillä oikiasti rahhaa". Hintalappu oli tällekin autolle vain 13 900.

Noh, olihan siellä muitakin. BMW 318 avoauto maksoi 7600. Vuosimallia en muista. Lisäksi haimme bemarin tehokkaampaa 325 sta, mutta kolmesta netistä katsomastamme ehdokkaasta kolme oli myyty ennen kuin saavuimme paikalle. Se ehkä vähän vitutti. Moinen bemari maksaisi n. 10 000 ehkä hieman alle.

Rolls Roycen avoautossa ei ollut hintaa määritelty ja myyjälläkin oli tupakkatauko. Bemarin uusi M6 maksoi 126 000 euroa. Myyjällä oli myös tässä liikkeessä kovasti muita kiireitä, eikä hän heti tullut ehdottamaan koeajoa.

Ensi viikonloppuna uudestaan.

Ei kommentteja: