keskiviikkona, heinäkuuta 20, 2005

Lounas beim Metzger

Käymme joka päivä lounalla työpaikan vieressä olevalla "teurastajalla" joka olisi siis kotoisammin kutsuttuna lihakauppias. Tsuikka on päässä ja kaikki, kun siellä käännetään veistä haavoissa.

Toimiston väellä on tapana tilata "Warmdusche" eli lämminsuihku, eli vellihousu, eli mamis. Se tarkoittaa sitä, että täyden lautasen sijasta annos on hiukan pienempi kuin normaalisti. Sanotaanko nyt vaikka että perus suomalaisen annoksen kokoinen. Käytännössä kyseessä lienee pikku kanta-asiakkuuskikka, sillä ei se annos nyt niiin paljon pienempi ole. Euron halvempi silti, eli 3,50.

Ihmetellä täytyy sitä, että tällä suht hiljaisella asuinalueella voi moinen metskeri toimia. Hänellä on jopa 2-3 työntekijää jatkuvasti töissä. Liha- ja makkaravalikoima on runsaampi kuin Stockmannin herkussa, ja lisäksi on vielä pari salaattia ja muutama valmiskastike.

Lihan on pakko säilyä täällä pidempään tai ainakin olla helvetisti halvempaa. Ei tuolla valikoimalla, noilla hinnoilla, yhdellä kassalla ja tällä sijainnilla voi saada asiakasvirtaa, joka kattaisi kolmen ja puolen herran palkan... Toisaalta onhan tuossa lihan koko kulku: ensin on tuoretta lihaa, sitten marinoitua, sitten on possupastaa ja lopulta koiranruokaa. Mitäköhän se tämän päiväinen kinkkiannos sitten oli?

Ei kommentteja: