tiistaina, heinäkuuta 19, 2005

SchweitzerStraßFest

Autokauppojen jälkeen menimme porukalla Frankfurtissa syömään, ja mahat täynnä Italialaista hyvää ruokaa suuntasimme kohti SchweizerStraßea, tämä ihan vain siitä syystä, että päivällä tuon kadun sulkeminen oli haitannut autoiluamme siinä määrin, että halusimme polkea sen maan rakoon. Oli meillä ehkä myös pieni aavistus siitä, että suljetulla kadulla saattaisi tapahtua jotain.

Iloksemme huomasimme, että monet muutkin halusivat polkea samaa katua. Tämän olivat havainneet sitten myös paikalliset olutkauppiaat, jotka olivat pystyttäneet telttoja pitkin katuja, ja kovasti tyrkyttivät tarjoilujansa.

Noh, olutteltalta toiselle. Ensin maksettiin pantti laseista, jonka sai takaisin, kunhan palautti juomalasinsa takaisin samaan telttaan. Näin siis joka teltalla. Eipä tarvinnut juoda muovista, eikä potkia lasinsiruja. -vaan eipä Suomessa ikinä annettaisi lupaakaan tuollaisille pirskeille.

Illan jo hämärtyessä hihaamme tarttui saksalainen herrasmies, joka tunnisti meidät suomalaisiksi. Osasipa jopa suomen kielisen sanan: VAPPU! Tämä kaveriporukka oli viettänyt viimeisimmät vappunsa aina Helsingissä. Porukkaan kuului myös herrasmies, joka oli ollut Suomessa jo VIISI vappua putkeen. Ja vain siksi, että oli Vappu. Osa herroista oli ollut käymässä myös juhannuksena, "aber, Vappu ist viel besser." Ja eikun elämysmatkoja tarjoamaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ja se on taas edessä. Parempi kuin octoberfest? Täällä se on Sviatok Prace.

yt.
sk:n pää