lauantaina, heinäkuuta 23, 2005

Munakas à la Würzburg

Kävinpä eilissä päivin ruokakaupassa, ja katsastelin munahyllyltä itselleni sopivia munia. -ja löytyhän niitä. Itselleni sopivahan tarkoittaa halvinta. Retuli opetti Pariisissa, että ruoassa voi säästää vaikka kuinka paljon, ja tämähän on jäänyt koskemaan kaikkea ulkomaan (ruoka)soppailua.

Halvimmat munat olivat värjättyjä eri värisiksi. Oli punaista, violettia, vihreää ja niin edelleen. Nopean analyysin kautta keksin, että rumat, pienemmät tai epämuodostuneet munat siis värjätään, jotta vietäisiin huomio pois oleellisesta, ja silti nämä sekundapallerot voisivat olla halvempia.

Noh, kotona sitten kinkkusuikaleet pannulle, ja muna rasiasta rikki pannun laitaan... Vaan kuinkas kävikään. Munat oli KEITETTYJÄ! On se uskomatonta, että munahyllyn halvin laatu on sekä värjättyä että keitettyä! Jalostusko tuo lisäarvoa?

Jotain kummallista lienee siinäkin, että keitettyjä munia ylipäänsä myydään ja vielä samassa hyllyssä raakojen kanssa. Jäi tällä kertaa munakkaat syömäti, mutta leivän päällähän tuo maistui.

Ei kommentteja: