tiistaina, elokuuta 30, 2005

Grillfest

Paikalliseen kulttuuriin kuuluu olennaisesti grillaus, kuten Suomessakin kesäaikaan.

Lauantaina oltiin työporukalla kollegan kämpällä grillaamassa ja chillaamassa. Mukaan kuului toki myös kaljaa, ja drinksujakin. Itse olin kuskina, sillä olin eilisestä oppinut, ettei vanhan aina tartte.

Oli kiva ilta. Istuttiin ulkona, syötiin ja juotiin. Oli jääpalakoneet, jään murskaimet, pelit ja pensselit. Juhlan aiheena oli remontin valmistuminen. Kämppä oli 1800 luvulla rakennettu puuristikkotalo, jossa oli säilytetty paljon vanhaa. Myös uusi puoli oli tehty "vanhan kaavan" mallilla. Varusteina oli mm. katto-ikkunat, lasiseinät ja pisuaari (joka on muuten jokaisen poikamiehen ehdoton koti-varustus).

Jossain vaiheessa lauleskelin sakemanneille "Ich bin ausländer und spreche nicht gut Deutsch..." -biisiä, joka lienee joillekin tuttu saksan tunneilta. Tuosta innostuneina päästiin vielä Ollin kanssa kajauttamaan Maamme-laulu sekä yhdessä sakujen kanssa tuo "Trink trink Bruderlein trink...". Siihen loppui saksalaisten laulujen osaaminen.

Ensimmäinen virhe tuli, kun opetimme kolleegoja laskemaan suomeksi:
"iksi kaksi kolme, nelja, visi, kusi."
"EI Kusi, vaan kuusi!! Kusi on jotain muuta..."

Iltahan päättyi siihen, että "Ich muß kusi!" "Juho geht kusi" Ja toimistolla on taas hauskaa...

5 kommenttia:

Valtsikka kirjoitti...

Kielimuuri.

Salma kirjoitti...

They just don´t get it..

Jossu kirjoitti...

Trink trink Bruderlein trink.. kannatti siis käydä sitseillä niin voi nyt osallistua paikalliseen ilotteluun Saksassakn. Kohta onkin harkkasitsit. Arvaa kuka lupautui toastiksi..

Juho kirjoitti...

Voi Jossu sua...

Jollakin tavalla se on niin hyvä tietää, että Vaasankin uudet fuksit ovat hyvissä käsissä. Valtsikka lienee sitten matkalla harkkasitseille myös, eikö vain?

..ja Hämäläisten laulu!

valtsikka kirjoitti...

ai harkkasitsit? pitää harkita.. mulla riittää reenattavaa.