tiistaina, elokuuta 02, 2005

Ei kylää, ei kaupunkia...

...jossa ei olisi suomalaisia.

Lauantai-iltana käväisin kuulemma expatriaattien suosimassa Jimmy'zissä. Olihan siellä ulkomaan eliöitä. Siis ulkomaan verrattuna kotimaalaisiin, eli saksalaisiin. Jutskasin hetken Malesiasta(?) tulleen herran kanssa. Kuultuaan, että olin Suomesta, alkoi hän osoitella vaaleata pitkä tyttöä, joka oli kuulemma kanssa tuosta kaukaisesta pohjoisesta maasta.

Ja olihan hän. Notta ookeen Kauhavalta! Perisuomalaiseen tapaan sovimme nopeasti pyrkivämme alkoholin avustuksella tiettyyn perisuomalaiseen olotilaan ja myös mahdollisimman nopeasti näyttämään alkuasukeille, miten perisuomalainen takapuolta heiluu kaupungin perisaksalaisessa yössä.

Mukana oli onneksi sen sortin sakki muualta maailmalta tulleita, ettemme päässeet aivan täysin suomalaisissa merkeissä iltaa viettämään. Jotain kotimaista, eli suomalaista, oli kuitenkin havaittavissa seuraavan aamun olotilassa.

5 kommenttia:

jussukka kirjoitti...

Mikähän siinä on, jos nyt ihan syvällisesti ja juurtajaksaen pohtii sitä, että ulkosuomalaisella on aina hirvittävä tarve tutustua toiseen ulkosuomalaiseen. Kotomaassammehan emme toisistamme välitä juurikaan paskan vertaa. Suomalaiseen kansanperinsteeseenhän kuuluu se, että sitten vasta tutustutaan kun jokin on hätänä. Kokeeko suomalaiset maailmalla todella samanlaista ahdistusta, kuin vaikka jumittuneessa hississä.

Asia korostuu vielä äärimmilleen paikoissa, joissa arjalaisen näköiset ja oloiset liikkujat ovat selvää vähemmistöä. Silloin tekee mieli morottaa jokaista, jonka nahka palaa auringossa. Ja kyllä niitä morottaakin. Kun ympärillä on miljardi Jet Li:tä, kummasti niin kaukaiset aussitkin ovat samaa pataa. Vaikka eihän me ymmärretä kenguruista sen vertaa mitä he poroista.

Ymmärrän toki, että yhteenkuuluvuuden tunne kasvaa kun tapaa jonkun, joka edes vähän ymmärtää omaa elämää. Mutta eikö sen yhteenkuuluvuuden tunne pitäisi olla suurimmillaan täällä härmässä? Ei vain ole. Ei minua ainakaan kiinnosta mitä nuo tädit tuossa ikkunan ulkopuolella keskustelevat. Sama asia vaikkapa Saksassa saattaisi kiinnostaa...

Miksi? Oi Miksi?

Juho kirjoitti...

Aussit on aina samaa pataa!

Yhteenkuuluvuuden tunne korostuu kun on erilainen kuin muut. Ja mitä kaukaisempia muut ovat, niin sitä samanlaisemmalta edes jonkinlainen samanlaisuus tuntuu.

Tämä olis hyvä verrata fuksien saapumiseen Vaasaan "Meidän ryhmä oli niin paras!" -just joo. Niillä oli vaan jotain yhteistä. Tai niihin inttikavereihin, joita näkiessäsi vuoden päästä et ymmärrä.

Japa kirjoitti...

Ooksää Suamest? Joo oon, vedetääks kännit?

Itse Hanpurissa majaillessani sain todeta useita kertoja nämä kysymykset: "kato suammalaissi, mist päi ootte lähteny reisun pääl/liikentteese? Lomallako ootte? Lähteeks pojat kaljoille? Miten ootte viihtyneet?" Ja paljon muuta. Useimmiten en epäkohteliaana herrasmiehenä ymmärtänyt kysymyksiä..

Juho kirjoitti...

Minusta Japa tuntuu, etten usko tuota viimeistä kommenttia.. :) Tai siis saatoit kuitenkin yhten juoda noin niinku suomalaisten seuraks?

Japa kirjoitti...

Noh, olihan siinä tietty naamaraja.