keskiviikkona, elokuuta 24, 2005

Kulttuurishokki osa 2

On aika viedä eteenpäin tarinaa kulttuurishokista. Tällä kertaa käytännön esimerkin kautta.

Menin tuossa Wal-Martissa käymään. Tarkoitus oli nopeasti hakea ruokavarastoon erinäisiä säilykkeitä, pastaa ja muuta, mitä isosta kaupasta nyt kannattaa ostaa. Polleana poikana kävelin sisään, ja valmistauduin kulinaristisiin valintoihin. Käveltyäni jo kaupan puolelle muistin, että tarvitsen toki ostoskärryn. Takaisin kassan läpi ja etsimään. Niitä ei näkynyt sisällä, niitä ei näkynyt ulkona, mutta kah, tuolla on tuollaisia Prisma tyyppisiä kärryparkkeja parkkipaikan nurkissa.

Kärryparkilla kokeilin ensin 20 senttistä, sitten kaksieuroista ja sitten vielä 50 senttistä kolikkoa irroittaakseni kärryn ketjusta. Siinä vaiheessa kun 50 senttinen kolikko jäi kiinni kärryyn oli polleus jo hävinnyt. Sitä irti repiessä rupesi vituttamaan.

Noh, takaisin kauppaan, ja kysymään infosta että voisivatko he vaihtaa minulle sellaisen kolikon, jolla tuon ostoskärryn saisi. En tietenkään tiennyt, mikä der Einkaufswagen on saksaksi. Asian selitettyäni, sain kuulla, että eurolla se toimii, ja kaupan pihalla oleva viinikauppa vaihtaa kolikoita.

Sinne siis. Odoteltuani hetken viinikaupan tädin juoruilun loppumista ohitin juorupartnerin ja pyysin vaihtorahaa. Se vastasi jotain ystävällistä niin vahvalla saksin murteella etten ymmärtänyt sanaakaan ja antoi kolikoita. Hymyilin takasin, ja toivoin, ettei mutina ollut kysymys. Menin takaisin kärryparkkiin ja tungin kärryyn euron. Sitten huomasin kärryn päässä lapun, että "Kaputt. Bitte kein Geld benutzen"

Nyt olikin hyvä mieli ja oikein itsevarma olo mennä tutkimaan ennen näkemättömiä tuotemerkkejä.

5 kommenttia:

körssi kirjoitti...

Vui että. Kyllä siellä on isoolla kirkolla asiat oikein mallillaan, kun Amerikan ylpeys Wal-Martkin löytyy. Olen niin kade! Kai sulla Juho on kaapit ja komerot jo täynnä mac-and-cheeseä, tuota jokaisen jenkkimamman ihmeainetta?

Niin ja juamma sulle maljan Alapoikimistilan läksäreissä viikonloppuna. Pikkujoulukuusi ja -glögit on jo hankittu, enää puuttuu se olennaisin, eli juhlaseurue. Koskas muuten tulet piipahtamaan Satumaassa? Xanna ja villihevoset kutsuu ;-).

Hauskaa työviikon loppua. Ja vapaaviikonloppua myös siihen suuntaan.

Valtsikka kirjoitti...

Maailma opettaa.. Sulle tekis hyvää ostaa kaupasta vaan sen verran kuin jaksat kantaa itse!

Juho kirjoitti...

körssi: Satumaassa voisi kävästä vaikkapa maanantaina 12.9. Mites tämä sopisi? Tuota mac-and-cheesea en ole vielä nähnyt, mutta nythän tiedän hakea. Ei ole kyllä aavistustakaan mitä se on, mutta arvaan, että siinä on prosentteja yhtä paljon kuin koskenkorvassa.

Joko se valtsikka on muka alle markan, kun vittuilun perusteet kurssi on heti käytössä? ;)

iina kirjoitti...

On se hyvä että meidän juho sai sentään ruokaa kaupasta;)

Juho kirjoitti...

Jhuu, ei täällä nälkään kuole.. Aina on bratwurstia tarjolla!