keskiviikkona, huhtikuuta 05, 2006

Aprilwetter

Nyt tiedän miksi aprillipäivää vietetään! April, April - er weiss nicht was er will... (Huhtikuu, huhtikuu/Aprillia, aprillia - se ei tiedä mitä tahtoo...) sanoo saksalainen sananlasku ja se pitää kyllä paikkansa ainakin sään suhteen. Kelit ovat nimittäin aprillipilailleet Baijerin kustannuksella koko viikon.

Otetaan nyt esimerkiksi eilinen. Aamulla oli raikas, tyyni ilma. Aurinkokin paistoi pilvien lomasta. Aamupäivällä alkoi kovat tuulet, ja yksi lyhyt sadekuuro kasteli maan. Muuten oli aurinkoista ja oikein mukavaa. Sitten lounaan aikaan Metzgerein ikkunasta todistimme miten alkoi sataa rakeita. Iltapäivällä paistoi taas aurinko täydeltä taivaalta. Täydeltä ainakin siten, että vesipisaroita tuli välillä kaatamalla samaan aikaan. Onneksi sadekuurot olivat lyhyitä. Illalla keli oli taas tyyni ja rauhaisa.

Ei tällaista säätä voi käsittää. Lauantaina päästiin iltapäivällä ajelemaan avoautolla aamupäivän kastelemilla teillä ja illalla todistamaan ravintolan ikkunasta ukkosta. Ukkosta huhtikuussa. Nyt on kuulkaa meteorologinen kello sekaisin, ja paikalliset sanovat vaan "Es ist immer so in April!" (Ainahan se näin menee)

2 kommenttia:

Viila kirjoitti...

Jepjep, nuo Saksan sääkummastelut on yks mun lempiaiheista... Ukkostanut on täälläkin ja jo maaliskuussa!

pieskä kirjoitti...

Nazdar!

Onko sielläpäin tulvia? Terassillakin on jo täälläkin käyty.

yt,
VY:n slovakiaedustus