perjantaina, huhtikuuta 21, 2006

Hyvä ja Parempi joukkue

Kotikatsomoille oli taas eilen jännitystä ilmassa, kun Hyvä ja Parempi joukkue kohtasi toisensa. Perinteisesti Parempi joukkue sai kuitenkin säilytettyä salama-alun jälkeisen johtotilanteen ja selviytyi voittajana siniviivan rivistöön. Mahtavaa!

Vaan missä olivat Paremman joukkueen fanit. Nyt jo pelaajatkin ihmettelivät, mihin on Rinkelinmäen Ritalihallin yleisö hiljentynyt. Arvaisin, että Latviasta asti 'junantuama' Sprutsk ja hätäinen Savolainen Leino eivät osaa odottaa yleisön syttymistä. Eihän Hämäläinen nyt vielä kolmannessa pelissä huura. Systeemihän on paras viidestä.

Onkin oikeastaan Sikakatsomolle kunnia-asia, että Hämeenlinnassa saadaan vielä kerran pelata finaalikiekkoa. Koska Hämäläiset ovat kuitenkin hitaita syttymään, on suorastaan Paremman joukkueen velvollisuus viivästyttää kutajuhlia vielä maanantaihin. Asiassa hyötyvät kaikki.

Ensinnäkin SM-Liiga, kauniista puheista huolimatta, on menettänyt play-offeissa jo aivan tarpeeksi lipputuloja Jokerien ja TPS:n toikkaroinnin takia. Ylimääräinen 5000 lippua on laiha lohtu, mutta parempi kuin ei mitään.

Toisekseen, mitkäs ihme mitallijuhlat ne sellaiset ovat, jossa odotellaan ensin sankareiden kotiinpalua toiselta puolelta Suomea. Sitäpaitsi lauantaina on kuitenkin kaupunki täynnä juhlijoita, eli ei silloin tarvita ylimääräisiä syitä. Sen sijaan maanantaisella kultamitallilla on arvoa myös Hämeenlinnalaisille ravintolayrittäjille, jotka käärivät maanantailta hyvän tuloksen.

Muutenkin on Hämäläisille sopivaa odottaa viime tippaan ja välillä päästää kilpailija rinnalle. Kuten näissä play-offeissa Parempi joukkue on osoittanut, minkälainen johto-asema tahansa on menetettävissä tai ainakin tehtävissä jännittäväksi. Ei ole siis mitään syytä ottaa edes 3-1 voittoa. Kuten saksalainen motto viisaudessaan kertoo: "Miksi tehdä asiat helposti, kun niistä saa helposti vaikeita."

7 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Viides finaali tilaukseen vaan.. koko rahalla pitää saada nauttia. Nelonen on lähettänyt niin vähän pelejä, että oikein hävettää.

japa (5 stänli kappia) kirjoitti...

Soon kovast pal onnee nyvvaa. Hiano juttu teille.

valtsikka kirjoitti...

Taitaa Wyrressä olla kultajuhlat, kun ei sivut ees päivity.. Onnea!

japa kirjoitti...

NoH, missäs Hlinnalainen Hehkutus?

Juho kirjoitti...

Hämeenlinnan hehkutus antaa odotuttaa itseänsä... Ei hämäläiset niin nopeasti...

Kerroppa nyt siitä että mikä ihmeen 5 stänlikappia? Ei jummarra.

valtsikka kirjoitti...

Juho on juuri pronssin lisäksi oppinu mitä Suomen Mestaruus tarkoittaa..

japa kirjoitti...

Juuh, siinä menee hämäläisellä hetken, että päästään jyvälle muista palkinnoista.

Jos 1 + 1 on jotain, niin mitä on Japa + 5 Stanley cupia (lausu suameksi: stänlikappia)?

Japalla niitä nimittäin on viisi kappaletta.