tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Hamppulääkärissä

Saksan hyvintoimiva lääkärijärjestelmä perustuu pieniin lääkäriasemiin, joiissa saa käydä yhteiskunnallisen tuen avittamana. Ei siis suuriin kuntayhtymien terveyskeskuksiin, joissa olet lääkärin 110s asiakas päivässä. Ainakin tähänastisilla kokemuksilla systeemi toimii hyvin.

Pienet yksiköt ja kova kilpailu tuovat mukanaan erikoistumista. Jotkut lääkärit erikoistuvat tiettyihin sairauksiin, kuten heidän koulutuksensa jo ohjaa, toiset taas metodeihin. Onkin varsin tavallista, että lääkärit tekevät akupunktuuria, aromiterapioita, kivihoitoja tai muita itämaisen tieteen tuomia "vaihtoehtohoitoja".

Ja onkos se sitten huolestuttavaa? Lääkäri, joka on käynyt länsimaisen lääkärikoulutuksen tietää tarkasti ihmiskehon ja sen osaset. Jos tämä lääkäri sitten jatkokouluttautuu itämaisessa lääketieteessä, voisi kuvitella, että vastakohtaiset lähestymistavat täydentävät toisiaan. Itse ainakin mieluummin vastaanottaisin neulaniskuja tällaiselta henkilöltä, kuin enemmän henkiparantajaa muistuttavalta, kiinassa hurahtamassa käyneeltä maatalon emännältä.

Noh, ei kai se enää ole näin Suomessakaaan? Vaikea varmaan silti on löytää yksityistäkään lääkäriä, jonka seinällä komeilisi kuva ihmiskehon akupisteistä. ...ja silti määräsi vain buranaa.

3 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Mulla oli siella niin kova yska, etta lihas kylkiluiden valista repes. Itkua vaantaen menin laakariin, joka osoittautui hamppulaakariksi. Kysyin, anoin, pyysin ja vaadin sarkylaaketta, mutta ei kun ei! Han "maarasi" puun juuresta tehtyja tippoja. Ei parantunut, syy kuulemma se etta en uskonut niiden tippojen voimaan...

Tomppa kirjoitti...

Täällä pohojosessahan (terveyskeskus-) lääkärit määrä buranaa kaikkeen. Eli jokin poppahoito vois olla välillä ihan tervetullutta:)

japa kirjoitti...

Mä en saanut aluksi oikein jutusta kiinni, kun odotin juttua hammaslekurista. :)

Intissähän lekurit paransi meidät aina hiilitableteilla, oli diagnoosi mikä hyvänsä. "Mulla meni vissiin olkapää sijoiltaan viime sotaharjoituksessa." "Ai no mä määrään viikon kuurin hiilitabletteja. Vedät aamuin illoin napaan, niin kyllä se siitä tokenee."

Lähdetään muuten K214 Kärkikomppanian tupa Kattilaisen kanssa Haminaan viettämään Puolustusvoimain lippujuhlaa. Tottakai pari päivää ennakkoon tarkastamaan Kärmeskankaan, Vallanjärven ja Valkjärven maastot oluiden kera. :)