torstaina, huhtikuuta 20, 2006

Diili

Saksalainen tarkkuus on kärsinyt iskun. Lähes samanlaisen kuin Hämeenlinnan puolustus Jokelan ollessa poissa myös seuraavasta vieraspelistä.

Kamerani lakkasi toimimasta muutama päivä sitten "ihan itsestään", eli yht'äkkiä. Vein sen tänään takuuhuoltoon, mutta virkailija (Suomessa heitä kutsutaan asiakaspalvelijoiksi) kertoi ettei korjaus mene takuun piikkiin, koska kannessa on kolhu. Onhan siinä. Selitin, ettei kolhulla ja hajoamisella ole mitään tekemistä keskenään, vaan kolhu siinä on ollut jo vaikka kuinka kauan.

Lopulta olin jo hyväksymässä virkailijan selitystä, ja sanoin että jos se nyt kuitenkin korjattaisiin oli miten oli. Tähän vastattiin tietenkin perussaksalaisesti: "Älä, älä, on kovin kallista." Pelkkä hinta-arviointi kuulemma maksaa 35 euroa. Tuhahdin jotain siitä, etteihän koko korjauksen pitäisi maksaa mitään, ja sain voitettua virkailijan puolelleni. Hän lupasi olla huomaamatta kolhua, ja lähettää sinisilmäisesti kameran takuuhuoltoon. Näin selviäisin ilman hinta-arvion kuluja. Virkailija kyllä vakuutti minulle, ettei korjaus mene takuuseen missään nimessä, vaan pompsahtaa takaisin hintalapun kanssa.

Noh, meni niin tai näin, olin varsin yllättynyt kun virkanainen taipui. Kenties säästämisen houkutus on ylivoimainen saksalaiselle, oli sitten säästäjänä asiakas tai firma.

Viereisellä tiskillä "lainakameraa" huollon ajaksi vaatinut asiakas ei taas menestynyt, vaikka kovin luki otteita kuluttajansuojalaista virkailijaparalle. Maksaahan se filmikin.

5 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Hanki sinäkin kuluttajan suojalaki, josta osoittelet vastuuta. Jos kamera ei toimi takuuaikana, niin silloin se korjataan takuun piikkkiin.

japa kirjoitti...

Mää lähären ny Kikanttii viämää mu vanhaa läppärii. Siin o takuu viäl vuaren voimas ja se sammuu iha koko aja. Saas nähärä, antaak ne mulle uuren vai meinaak ne viäl korjata tuan pelin.

Jos ne ei anna mulle muuta ku läppärei, ni sit o yks läppäri myynnis. Ny niitä o jo iha riittäväst.

Juho kirjoitti...

Japalla rupee oleen toi murre hallussa. "Vuaren voimas". Olen ylpeä sinusta. Ehkä pian saat jo kunniajäsenyyden Vaasan Yliopiston Hämäläisessä osakunnassa. Tai ainkain Pro Hämiksessä. Onko valtsikka muuten pihivipäivällistä tiedossa?

japa kirjoitti...

Ai et kuule ku se ois hianoo.

valtsikka kirjoitti...

Ne päätti että paistipäivällinen on jo klo 13.00. Ilmoitin sut mukaan. Toivottavasti oot jo silloin paikalla.

Pro Hämis!