keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

IFRS-STANDARDIEN MUKAINEN VUOSIKERTOMUS 28.6.2005-28.6.2006

Deutschelinna Oyj:n Expatriaattiajan ensimmäinen kokonainen toimintavuosi on tänään tullut täyteen. Ensimmäisenä vuotenaan Deutschelinnaan on kertynyt 167 varsinaista kirjoitusta, ja kiitos teidän, lukematon määrä kommentteja. Yhtiö kiittää kommentoijiaan, sekä myös teitä hiljaisia lukijoita, joita yhtiö tahtoo kannustaa osallistumaan keskusteluun.

Liikevaihto ja tulos

Henkisesti toisen vuosipuoliskon liikevaihto on ollut huomattavasti kevyempi kuin ensimmäisen. Tämä oli odotettavissa ja kuulunee uusille markkinoille sopeutumisen prosessiin. Nyt kun ihmettelyt on suureksi osaksi ihmetelty, ei joka päivälle löydykään enää uusia kummallisuuksia. Henkinen liikevaihto lienee siis saavuttanut tason, jolla se myös tulevat puolivuotiskaudet keikkuu.

Toinen vuosipuolisko ei tuonut yllätyksiä Deutschelinnan maalliseen liikevaihtoon tai tulokseen. Menopuolta rasitti helmi-huhtikuussa tehdyt viikonloppuretket, sekä etenkin Suomeen tehdyt excursiot ns. kansallisina juhlapyhinä. Tulopuolelle tuli runsas määrä kokemuksia, tv-esiintyminen jääkiekkohistoriallisesti merkittävässä (ois voinu olla!) tapahtumassa sekä aivan vuoden loppupuolella jalkapallon ihmeellisyyksiin tutustuminen.

Digitaalinen toimintaympäristö

Yhtiön virtuaalinen toimintaympäristö on muuttunut merkittävästi, sillä tämän vuoden puolella Deutschelinna on saanut hirvittävän määrän lisää kilpailua. Tassu, Kirsi ja Slovakian valloittajat ovat yhtyneet blogosfääriin ja lisäksi yhtiö on löytänyt muita blogeja, ja ryhtynyt seuraamaan niitä. Yhtiö kokeekin jo olevansa bloggaaja, eikä vain huvikseen kirjoitteleva expatriaatti.

Lisäksi yhtiön ei enää tarvitse selittää mahdollisille asiakkailleen mikä se blogi on, kuten viral-marketing-konsultti Jussukka joutui yrityksille viime keväänä selittämään. Bloggauksesta on tullut valtavirtaa.

Fyysinen toimintaympäristö on pysynyt puolivuotiskauden aikana suunnilleen samana. Lämpötila on sitten joulukuun kohonnut.

Rahoitus ja investoinnit

Yhtiön investoinnit olivat katsauskaudella hyvin maltilliset, ettei jopa sanoisi olemattomat. Uusia hammasharjoja on ostettu hammaslääkärin ohjeiden mukaan.

Tuotekehitys

Saksan kielen oppiminen on edelleen tuotekehityksen pääpainopiste. Toisen puolivuotiskauden aikana Deutschelinnassa huomattiin, että oppiminen edellyttäisikin opettelua, joka onkin siis aktiivista toimintaa. Tämä aiheuttaa tuotekehitykseen pientä viivettä.

Henkilöstö

Tarkastelujakson aikana yhtiön toimitiloissa vieraili 11 yhtiön aikaisemman toimintaympäristön ystävää. Tässä on laskua ensimmäiseen puolivuotiskauteen 8,3 %. Yhtiö katsoo, että laskun määrä on normaali.


Lähiajan näkymät

Yhtiön näkymien odotetaan säilyvän myönteisinä. Henkisen liikevaihdon odotetaan ensi vuoden aikana kasvavan tai pysyvän ennallaan. Ensimmäisen vuoden aikana on saavutettu vakaa asema markkinoilla, ja oppirahat ovat näin maksettu. Seuraava toimintavuosi näyttänee mille tasolle tulos ja kasvu asettuu.

Lisätietoja:
Katso arkistot.

8 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Hieno analyysi! Joko siitä on jo tosiaan vuosi?

Henkilöstö olisi voitu kertoa tarkemmin, etenkin suunnitelmista. Onko rekrytointia yms. tulossa..

Juho kirjoitti...

Mitäs siitä henkilöstöstä sitten kertomaan. Rekrytointia kai pitäisi harjoittaa, mutta syytän vaikiaa markkinaa...

Juho

Linnunradan liftaaja kirjoitti...

Firmaa onnittelee myos Liftaaja ja Laos ja toivottaa menestysta myos tulevalle vuodelle.

japa kirjoitti...

Kuulutaanko me osinkojen piiriin?

valtsikka kirjoitti...

Ei, vaan me kuulutaan sisäpiiriin.

japa kirjoitti...

Mitä mä täällä Deutschelinnassa sitten turhaan norkoilen? Täähän käy muutenkin työstä.

Juho kirjoitti...

Eikös tämän blogin lukeminen ole jo sama asia kuin osingoille pääseminen. Sisäpiirin omistukset pitää lain mukaan olla internetissä julkisesti saatavilla lauantaina.

Samaan syssyyn pitää myös viimeisen vuoden aikana tapahtuneet muutokset sisäpiiriläisten perhesuhteissa olla julkisena netissä. Eli nyt sitä raporttia kun vaimot vaihtuu ja lapsia pompsahtelee.

japa kirjoitti...

No changes, keine wechsel.