maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

Tag 10: Keltainen kortti ja hiukset

Varoituksista on tullut uusi keskustelunaihe näisä kisoissa. Jo lauantaina nähtiin USA-Italia pelissä kolmen pelaajan ulosajo. Tilanteet olivat aivan todellisia ja taatusti kortin arvoisia, ei siinä mitään. Kortteja on hyvä laittaa jakoon, sillä tuntuu siltä, että sikamaisuus lisääntyy jalkapallossa koko ajan.

Täällä Saksassa mässäiltiin TV-kuvalla siitä kun Englannin Peter Crouch veti vastustajaa hiuksista riuskalla otteella tehdessään maalin Trininad ja Tobagoa vastaan. Kaikkeahan ei tuomari voi toki huomata, ja hienostihan Crouch tässä peittelee koiruutensa. Tällaisissa tapauksissa tulee vain esille pitäisikö FIFA:lla olla oikeus tuomita videon perusteella pelikieltoja sikamaisuuksien tekijöille.

10 kommenttia:

tomppa kirjoitti...

Totta hitossa pitäis. Eilenkin Ranska teki (?) maalin, jota ei tuomarien osalta edes mietitty, että kävikö pussissa vai ei.

On vehjettä ja vempainta, kameraa miljoona, ym. tekniikkaa, mutta ei vaan voida käyttää videotarkistusta, koska ei olla ennenkään. Vtn Fifa.

Juho kirjoitti...

Näin säilyy ainakin dramatiikka... Eniten mua huolestuttaa tuo sikailun suosiminen. Tai siis futiskulttuuriin kuuluu ensinnäkin filmaaminen, joka on ihan perseestä. Samoin ajan pelaaminen, joka on ihan perseestä. Nyt näyttää siltä, että kohta kulttuuriin kuuluu myös tähtien satuttaminen ja sikamaiset otteet...

Miten olisi kahden erotuomarin systeemi?

japa kirjoitti...

Nykyinen systeemi hyvä mutta kovemmat tuomiot sikailusta. Etenkin rankkarialueella saisi viheltää yhtä helposti kuin sen ulkopuolella (kuten sääntöjen mukaan kuuluisikin).

Kaksi tuomaria toisi joitain etuja mutta loppujen lopuksi tarkoittaisi samaa kuin kaksi kokkia saman kattilan äärellä. Linjatuomarit ovat nykyään jo _avustavia_ tuomareita, ei toki päättävässä asemassa.

Kamerat.. Ää. Aika vähän sellaisia tilanteita tulee, että pitäisi tarkistaa nauhalta. Lätkässä eri juttu. Dramatiikka vaan.

vanha futarin raato japa kirjoitti...

Perus-negisvastaukset ilman mitään kunnollisia kehitysehdotuksia. :)

Juho kirjoitti...

Sä oot vedossa Japa!!! Ylen kommentaattoriksi saman tien.

tomppa kirjoitti...

Noista kameroista vielä. Ei se, että epäselviä tilanteita on vähän(?) vaan se, että saadaan reilu tuomio.

Fifa on oikeesti maailman vanhin elossa oleva dinosaurus. Futiksen Bernie Ecclestone. Ei hyvällä.

Ja toisaalta: jos kamerat olis kyttäämässä pelaajien jokaista liikettä ja sikailuista voitais antaa jälkikäteenkin kortteja, niin johan sigamaisuudet loppuis. Se on vain harmi, ettei pelaajat olis yhtään sen reilumpia kuin ennenkään. Ne vain näyttäis siltä.

tomppa kirjoitti...

P.S. Miksi jääkiekossa tapellaan?

kirsi kirjoitti...

Tää on NIIIIIIIIIIIIIN poikablogi. Miksi, oi miksi et Juhonen laittanut sitä vehkeenheilutusvideota jonka lähetin sulle kaiken kansan ihailtavaksi - vaan jotain tollasia kypyisiä tukastavetojuttuja. Sou lääst siisön!

Japa ja Tonppa missasitte muuten mielettömän Kallio-kierroksen lauantaina. Vieläkin huimaa se meno!

Juho kirjoitti...

Eihän sellaista voi julukasta. Sitä paitti sehän oli vielä ihan reilua, että roikkuu vähän shortseissa.

Tukasta vetäminen taas on tyttömäistä puuhaa, eli sen arvostelu soveltuu tänne paremmin. Olemmehan kaikki sitä mieltä, että Peter Crouch on neiti.

japa kirjoitti...

Jotenkin musta tuntuu, että siinä häviää tuomarien auktoriteetti kun voidaan jälkikäteen penäillä myös niiden virheitä. Ja lätkässä vituttaa se ainainen kameralla käyminen.