tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

Tag 4: Arki ja jalkapallo

MM-kisat näkyvät täällä kaukana stadioneista lähinnä puheenaiheissa ja tietenkin kaikessa markkinoinnissa. Aikaisemminkin jo puhuin siitä, ettei kaupasta löydy tuotteita ilman jalkapallon kuvaa. (Tästä on luvassa kuvia myöhemmin) Nyt ovat jo ihmisetkin havahtuneet mainostamaan pelattavia kisoja.

Saksalainen alistettu kansallisuudentunne on herännyt henkiin, ja joka kerrostalossa näkyy parvekkeilla pimeistä nurkista kaivettuja Saksan lippuja. Samoin aivan normaalia on näköjään pitää lippua roikkumassa auton ikkunasta myös päivinä, jolloin Saksa ei edes pelaa, saatikka voita. Parhaassa tapauksessa on lippua heiluteltu poliisiautosta. Meneppä sillä englantilaisia faneja rauhoittelemaan.

Maanantai oli ensimmäinen MM-kisojen arkipäivä, ja lähinnä kisa-avaus näkyi kauppojen aukioloajoissa. Täällä menee pikkukaupat usein kuudelta kiinni, mutta eilen jostakin syystä oli metzgereit ja bäckereit kiinni jo varttia vaille kun kävelin kotia kohti. Lieneekö ollu kiire suureen spektaakkeliin USA-Tshekki.

Ei kommentteja: