perjantaina, kesäkuuta 30, 2006

Tag 21: Hirveä hehkutus

Se on kuulkaa 16 vuotta siitä, kun Argentiina ja Saksa ovat viimeksi kohdanneet jalkapallossa. Tänään se taas tapahtuu. Kaupat menevät kiinni, ihmiset sulloutuvat television ääreen, liikenne pysähtyy, sydämet pamppailevat. Jalkapallossa on ääretön määrä tunnetta mukana.

Jalkapallo on onnistunut siinä mitä niin moni urheilulaji haluaa: tulla suureksi osaksi ihmisen elämää. Ghanan joukkuetta, joka oletetusti tipahti neljännesvälierissä, oli Würzburgin torilla vastaanottamassa spontaanisti 3000 ihmistä. Paikalla ei sen kummempaa tapahtumaa ollut, bussi ajoi torille, pelaajat heiluttivat, ja kannustuslauluja laulettiin. 3000 ihmistä, jotka eivät vielä kaksi kuukautta sitten tienneet missä Ghana on.

Kenties taikana on sekin, että huippumaat ja -joukkueet kohtaavat toisensa niin harvoin. Jokainen peli on nähtävyys ja merkittävä urheilutapahtuma. Kun Italia voitti Australina maanantaina, kokosivat Würzburgin Italiaanot noin 20 auton letkan kiertämään kaupunkia. Torvet soivat ja liput liehuivat.

Ehkä tässä tapauksessa oman lisänsä toi välimeren tulisuus, mutta kuvitteleppa miten jääkiekossa suhtaudutaan neljännesvälieriin? Suomi kohtaa Sveitsin (kolmatta kertaa tänä vuonna) ja voittaa, kuten oletettavaa on. Lähtisitkö sinä lippu liehuen Esplanadille? (Lähtisikö Italialaiset?)

Mutta nyt ovat kaikki Saksan silmät illan ottelussa Argentiinaa vastaan. Kolleegoilla on jo puna-musta-kulta raidat poskissa, kannustusliput työpöydällä, ja työnteosta ei tahdo tulla mitään. Kolmelta pitää lähteä valmistautumaan, ja viideltä se alkaa. Elämä ja kuolema. Jalkapallo.

6 kommenttia:

japa kirjoitti...

Ei italiaanot lähtis Espalle, jos Suomi voittais Sveitsin.

Kai sä pakotat sun duunareiden olla hommissa normaalisti loppuun asti? Telkkarit ja raadiot kiinni ja käsket hakata Hammondia sekä keskittyä rahantekoon?

Juho kirjoitti...

Kiitokset viiltävätstä analyysista.

Ja tottakai. Täältähän ei mitään urheiluhömppää lähdetä katsomaan. (just käskin tarkastaa, että toimiston beameri toimii ja kuva on kirkas.)

sportruutu kirjoitti...

Tarkoitat varmaan 16 vuotta viimeisestä kohtaamisesta MM-tasolla?
Terveiset Reininlaaksosta

Juho kirjoitti...

Suattaapi olla, että tarkoitan...

Varmasti totta yritän puhua, mutta voipi olla, etten nyt onnistunut. Ns. oluttuopin ääressä opittuun faktaan tämä tieto perustui...

sportruutu kirjoitti...

Tässä tilastoa matseista Argentiinaa vastaan:
http://www.dfb.de/dfb-team/db/dfbnat.php?lang=D&action=gegnerbilanz&liga=Nationalmannschaft&gegner=dfbat49

Älä itke Argentiinaaaaa!!! Parin tunnin päästä alkaa lihantuottajien läski tummumaan!!!

T: spochtruutu

japa kirjoitti...

Paskin matsi ikinä, mut pääasia että oikea joukkue voitti.
Mut mitä se Bierhof eli Kepupiha teki siellä kentällä matsin jälkeen?

Ehkä pitäis mennä avaamaan Hesari.