maanantaina, kesäkuuta 12, 2006

Tag 2: Englantilaiset ja jalkapallo

Yritettiin vanhaa hyvää konstia päästä sisään loppuunmyytyyn otteluun Englanti-Paraguay: Kolme tuntia ennen pelin alkua stadionille, ja kiertämään ympyrää, josko joku myisi. Pahaksi pettymykseksi jouduimme Frankfurtin stadionilla toteamaan, ettemme olleet ainoita. Stadionia kiersi muutama tuhatta muutakin epätoivoista. Useilla "I need tickets" lappu kädessä. Musta pörssi ei kuitenkaan toiminut odotetusti, vaain kysyntä ylitti tarjonnan. Yllättävää ei ollut sekään, ettei alueelle ollut mitään asiaa ilman lippua. Turvatarkastukset ja valvonta yleensäkin olivat viimeisen päälle.

Lopulta jouduimme mekin suuntaamaan kohti keskustan Fan Parkia, joka sekin oli kokemus. Main -joen päälle rakennettu laajakangas näyttö, isot fanikatsomot ja lisäksi tietenkin oluen ja bratwurstin myyntipisteet. Kaiken lisäksi tämä oli ilmaista!

Itse pelin voitti Englanti ja näin fanit valtasivat kaupungin. "There are ten German bombers in the Air" - - - "...the RAF from England shot one down". Näin kajahteli Frankfurtin toreilla brittiläisten fanien toimesta. Muutenkin brittifanien yksi tavoite näyttää olevan toisten ärsyttäminen. T-paidoissa oli Saksaa ärsyttäviä tekstejä, englannin väreihin maalatut nazi-kypärät oli päässä ja vastaantulevia poliiseja pyydettiin ottamaan valokuvia tästä kansakunnan loukkaamisesta. Itse kerroin yhdelle kaljamahalle olevani Suomesta, ja sain kuulla että mekin olemme fasisteja, ja englanti on sentään maa ("at least we're a country")?? Vitutti, mutta "Hey, it's football", kuten äijä koitti tasoitella kätellessä. Idiootteja kaikki tyyni (ja minäkö muka ennakkoluuloinen?)

Tuon fan parkin ulkopuolella yksi pieni kneipe oli hätää kärsimässä, kun satakunta kaljua brittiä valloitti sen terassin ja rupesi pitämään älämölöä. Englanti huutojen lisäksi toinen suosikkibiisi oli "Let's go fucking mental.", jota ilmeisesti toistetaan heitellen kaljatuoppeja ilmaan. Kummallisia rituaaleja.

Kneipen pitäjällä oli kuitenkin vastaus valmiina, ja kun brittejä oli kasaantunut paikalle tarpeeksi, ja poliisikin oli jo varustautunut kulman takana, kävi pubin pitäjä pyyhkimässä taululla olleen oluen hinnan 3,50 ja kirjoitti tilalle 5 euroa. Kaupankäynti tästä ei häiriintynyt.

Noh, lopulta isommilta vältyttiin. Tosin vielä kotona joskus kymmenen aikaan illalla oli Sky:n breaking newsissä, että Frankfurtin poliisi on torilla mellakkavarustuksella. Sinänsä siinä ei ole mitään ihmeellistä: mellakkavarustuksissa olevia poliiseja näimme pitkin kaupunkia jatkuvasti lauantaina.

2 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Tuossa hyvä esimerkki, jolla kansantalouden eeposta (Pekkarinen-Sutela) tulisi päivittää.

japa kirjoitti...

Britit on kyllä hyviä tossa lajissa. Mullakin useasti mennyt hermot, vaikka minut myös rautahermona tunnetaan.. :)