tiistaina, heinäkuuta 11, 2006

Kisat ohi, helle jatkuu

Tunteetkin näköjään pysyvät kuumina.

Italian poliitikot osoittavat jälleen kuinka Rooman valtakunnan ajoista ollaan opittu, ja orjuuskin on lähes poistunut Euroopasta. Sama herra joka aiemmin keväällä painatti t-paitaansa Mohammedin kuvan, on nyt päättänyt haukkua Ranskan joukkueen huvin vuoksi. (linkki saksaksi) Italialaisen entisen ministerin Calderolin mukaan Ranskan joukkueelle osoitettiin miten puhdasrotuinen ja yhtenäinen Italian kansa voittaa "neekereistä, muslimeista ja kommunisteista kootun" Ranskan joukkueen.

En voi sanoin kuvata kuinka paljon vituttaa (anteeksi) tuollainen kommentointi. En voi myös ymmärtää, miten tuollaisia ihmisiä voi olla maan hallituksessa? Olkoot minkälainen hyvä-veli-mafia systeemi tahansa, niin ei kai sinne näin tolkuttoman tyhmiä ihmisiä voi laittaa. Vähintään pitäisi ymmärtää milloin olla hiljaa.

No mutta, koitetaanpa nyt siirtyä toisiin asioihin. Pitäisi kai siirtyä kokonaan jalkapallosta toisiin asioihin ja katsoa taas Saksaan, tähän helteessä kisaväsymyksestä toipuvaan maahan. Vaan dramaattinen maali 119. minuutilla ei hetkessä lähde Saksalaisten mielestä. Varmasti tuo maali on puheenaiheena vielä neljän vuoden päästäkin, kun MM kisat järjestetään Afrikassa.

Kertakaikkisen hienot kisat. Onko joku kuullut jotain valituksia kisojen järjestelyistä tai asioiden hoidosta? Lippufarssin jälkeen näyttää siltä, että FIFA:sta huolimatta Saksa onnistui järjestämään kaikkien aikojen MM-kisat, joista ei tunnelmaa puuttunut. Pelisuorituksellisesti olisi ehkä ollut toivomisen varaa, mutta säiden herrasta huligaaneihin kaikki näyttävät olevan hiljaisen tyytyväisiä, eikö?

Itse pitää myös olla tyytyväinen. Paitsi että sai nähdä jalkapallon huumaa olan takaa, pääsi myös nauttimaan siitä fiiliksestä joka levisi myös jalkapallon ulkopuoliseen maailmaan. Pallosta hullaantunut kansa biletti ja nostatti itsetuntoaan kuukauden päivät. Vaikutukset jäänevät vasta seuraavien kuukausien arvosteltaviksi, mutta Eurooppalaisittain nämä olivat joka suhteessa upeat kisat!

7 kommenttia:

Tassu kirjoitti...

Arvaa paljonko harmitti että muutamme vasta syksyllä! Etukäteen ajattelin, että hyvä kun ei olla siellä terrorismin riskikohteessa, mutta tarkemmin ajateltuna olisi ehkä sittenkin ollut kiva olla. Niin kai se on, että se mitä et saa, sitä haluat.

Onneksi pääsee lukemaan paikallisraportoijien kuulumisia kuitenkin!

japa kirjoitti...

Valzikka (?) tais jossain vaiheessa mainita, että jää mielenkiinnolla odottelemaan tuloksia taloudellisista seuraamuksista.

Tää on muuten aika mielenkiintoista. Kulutusjuhlaa siellä on ainakin vietetty (kun täälläkin on :), mutta mites noi poissaolot töistä mahtaa olla? Kuinkakohan paljon on hommia jäänyt tekemättä?

Miten on mahtanut kuluttajien luottamus taloudelliseen tulevaisuuteen kasvaa (oletus)?

Nyt on tietty jo paskat housussa mut olisi ollut mielenkiintoista seurata Frankfurtin pörssin kehitystä verrattuna Lapin polttajien menestyskseen.

Anna kirjoitti...

Aika uskomattomia lausuntoja! Ja minä kun juuri pääsin selittämästä naapureille että heidän antautujajuttujensa (viitaten aiempaan maailmansotakeskusteluun) sijaan minä voisin yhtä hyvin esittää, että kaikki italialaiset ovat fasisteja... Mutta näkyy sieltä vielä pari julkifasistiakin löytyvän ;)

Täällä muuten kehuttiin yleisesti Saksan kisajärjestelyjä tv-lähetysten välittämän kuvan perusteella ihan avajaisista asti. Kyllä ne saksalaiset osaavat, tuumattiin!

Pasi kirjoitti...

No, vertasihan edellinen pääministeri itseään Napoleoniin ja Jeesukseen. Lisäksi sai ajettua lain läpi joka antoi syytesuojan hänelle itselleen. Nää on aika uskomattomia juttuja, eletäänhän kuitenkin 2000-lukua sivistyneessä (näin luulin tähän asti) valtiossa, jolla on suuri merkitys euroopan historiassa, kulttuurista ja ruuasta puhumattakaan.

T: Pasi-jota-vituttaa-loman-jälkeinen-töissä-olo-suuresti

valtsikka kirjoitti...

Kuukauden ajan siellä ainakin eletään kisojen jälkilämmöllä. Vielä isommat otsikot siellä olisi tullut, jos joku Tortellini olisi haukkunut jonkun natsiksi ja siitä olisi jollain napsahtanu.

Vaikka italialaiset on tyhmiä ja filmaajia, niin pelasi ne kisojen parasta palloa -mun mielestä.

Juho kirjoitti...

Joo, mitäköhän talouden mittareita sitä pitäisi seurata. Tuo yritysjohtajien luottamusindeksi nousi jo kesäkuussa, ja noussee Italiassa vielä heinäkuussakin. Kuluttajien luottamusindeksi noussee Saksassa astetta korkeammalle "pysyvästi". Kuulostellaan.

Muuten uskon, että suurimmat taloudelliset vaikutukset on pitkäjänteisiä. Johtoryhmissä tehdään vähän rohkeampia päätöksiä, ja työntekijöiden parempi itsetunto tuo onnistumisia.

Juho kirjoitti...

Japa: Oikealla olevassa kurssigraafissa on nyt kahden kuukauden aikajakso.

Vaikka OMX Helsinki ei verrokkina ole neutraalein mahdollinen, niin ainakin sen DAX on peitonnut kesäkuun puolesta välistä alkaen.