tiistaina, heinäkuuta 04, 2006

Tag 25: Akkojen peli

Pasta Carbonara on pannassa Saksan maalla, tarjolla on sen sijaan hyvin hapanta kaalia. Fringsin politiikan käryssä saama pelikielto on suututtanut Saksalaisen mielen, ja valituksen määrälle ei ole loppua.

Pelikiellosta syytetään yksinomaan Italialaisia: sekä maan jalkapalloliittoa, että medioita. Hollannin ja Englannin asemat Saksan eniten vihaamina jalkapallomaina on vaakatasolla, kun Italian "piti sotkeentua" Saksan ja Argentiinan väliseen nujakkaan, jossa "kaikki oli jo osapuolten kesken sovittu".

Noh tiedä sitten mikä oli oikein mikä väärin, mutta täytyy sanoa, että jalkapalloyhteisöllä olisi peiliin katsomisen paikka. Enkä tarkoita nyt vain FIFAa, vaan mediaa ja ennen kaikkea mediaa ohjaavaa voimaa: faneja. Jos käden hento osuminen leukaan jälkitilanteessa aiheuttaa tällaisen kohun, mutta munille potkimista ja tukasta vetämistä katsotaan sormien läpi, on yhteisön moraalisissa käsityksissä jotain pahasti vialla.

Akkojen peli sanon minä, ja odotan seuraavaa jääkiekkokautta.

5 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Pyynnöstäsi Juho osallistun minäkin keskusteluun. Tosin mulla ei tietotasolla ole kauheesti annettavaa futisaiheeseen :o)

Joka tapauksessa nyt on varmasti Saksanmaalla hapankaali todella hapanta eilisen tappion jälkeen. Mutta hymyn sai multa kyllä Del Piero, joka teki toisen Italian maalin. Ostin näet iskälle toissa kesänä Italian-tuliaisiksi Del Pieron paidan ja se on nyt ollut lähes yötä päivää sillä päällä. Juhannuksena se vitsaili, että Del Piero on jo niin vanha pelimies, että saa kuluttaa vaan vaihtopenkkiä. Siksi tämä meidän "Del Piero" oli ehtinyt juhannuksen viettoon Suomeen :o) Hyvät on jutut, mutta joka tapauksessa vanha pelimies pääsi kaatamaan Saksaa.

Kommentiksi tähän akkojen peliin voin sanoa, että kaikennäköistä filmaamista on kyllä erityisen ärsyttävä katsoa. Mutta mielenkiintoista on seurata täällä Suomessa Hesarin ja Pohjalaisen erilaista uutisointia näistä kisojen kylkiäisaiheista. Esim. tapauksessa Wayne Rooney ja Portugali-peli Hesari oli selkeesti Rooneyn puolella ja Ricardo Carvalhoa (kirjotetaankohan nää nimet ees näin, ehkä tiedätte kuitenkin, keitä tarkoitan) vastaan. Englannissa on kuulemma tehty Ricardon silmääiskevästä naamavärkistä tikkataulu ja heppu on kai saamassa "siirron" pois ManUsta jonnekin muualle... Itse Rooneyn tekosesta (nivusille tallominen) ei juurikaan kaivattu selityksiä.

Pohjalaisessa sen sijaan vaan uutisoitiin, että FIFA on antanut Rooneylle jonkin määräajan, mihin mennessä selittää, miksi talloi sen yhden portugalilaisen päälle. Eikä sanaakaan siitä, miten Ricardo Carvalho tilanteessa käyttäytyi.

Tämmöistä sanottavaa tänään. Jalkapallo saa ajatuksen lentämään.

japa kirjoitti...

Mä odotan artikkelia eilisestä pelistä ja kiroilen vasta sitten.

Olet kirjoittanut Rooneyt ja Carvalhot oikein mutta se oli Cristiano Ronaldo, joka vinkkaili silmää sen jälkeen kun oli käynyt kerjäämässä Rooneylle kortin. Carvalho oli se kundi, jolle Rooney antoi monoa.

http://www.ihateronaldo.com/

japa kirjoitti...

Laitetaan tähän vielä jatkoksi:

http://www.thesun.co.uk/article/0,,2-2006300467,00.html

Juho kirjoitti...

Kiitokset Katri ja jatkahan osallistumista. Näyttää siltä, että sunkin nimimuisti vaatii välillä korjailua. Hienoa, että meitä on ainakin kaksi...

Katri kirjoitti...

Hih, tosiaan äijät meni sekaisin. Onneksi kuitenkin tiesitte, mitä tarkoitin.

Ja tää nimimuisti tosiaan alkaa pätkiä. Liekö sitten syynä kovalevyn täyttyminen vai sen ikä...