torstaina, tammikuuta 26, 2006

HEXit ja DAXit

Saksassa on yhdeksän pörssiä. Jokaiseen niihin voi siis listautua keräämään naapureiltaan rahaa liikeideansa toteuttamiseksi. Toki naapureitakin on enemmän. Pörssien lukumäärä ja läheisyys madaltaa kenties listautumisen kynnystä, ja onkin innoittanut uutiskynnyksen ylittäviin listauksiin.

Juhlan kunniaksi pistin tuohon oikealle vertailuchartin, josta voi päivittäin käydä katsomassa, että meneekö Suomessa vai Saksassa paremmin. Tosin vertailussa on Suomen kaikenkattava HEXi ja Saksan DAX indeksi, joka ottaa huomioon vain 30 suurinta pörssiyritystä, mutta menkööt.

Pörssimaailmassa pienestä maasta ja selkeistä säännöistä on kyllä hyötyä. Ei tarvitse miettiä kuka keksii säännöt, ja mistä saa tietoa, kun kauppapaikkoja on tasan yksi, ja sen ympärille on soljuvasti asettunut Rahoitustarkastukset, Arvopaperikeskukset ja muut vastaavat laitokset. Yhden pörssin kanssa eläminen on helppoa verrattuna yleispätevien sääntöjen noudattamisen kilpailtuun viidakkoon, joka Saksassa vallitsee.

Toisaalta: onpahan konsulteille enemmän töitä.

5 kommenttia:

japa kirjoitti...

Asiasta lähes toiseen. Enpä tiennytkään, että Beate Uhse on ollut pilottinakin. Enkä myöskään sitä, että sen seksikauppa oli maailmassa ensimmäinen..

Institut für Ehehygiene. Hauska. :)

Juho kirjoitti...

Institut für ehehygiene. Kyllä tuo nimellään Hämeenlinnan taannoisen "SEX-koppelon" voittaa...

Tuo osake on muuten täällä sen verran suosittu, että mm. erään paikallisen räkälän seinällä roikkuu oikein paperinen osake. Ja tässä kuva

japa kirjoitti...

Kapitalismin helmi! Ja ei muuta kun korkki auki taas.

Saara kirjoitti...

Onks toi se Heinzin osake? Silla ainakin on yksi koristamassa kelmeita seinia. Lieko kyseisesta kaupasta hankkinut ainoan omistamansa vhs filmin, Bill ja Monica Lewinsky. Lupas lainata...
Juoru kertoo etta kohkaat Frankfurtin valia poliittisissa merkeissa etka edes ehdi viinaa juoda?

Juho kirjoitti...

Juoru pitää jälleen paikkansa... Se on kyllä totuus se juoru. Tosin poliittinen aktivismi päättyy huomenna Niinistn voitonjuhliin ja suureen kohtuun siitä, miten upea ja ihmisläheinen kampanja Niinistöllä on ollut ja miten aivan tavalliset ihmiset saatiin kerrankin mukaan tekemään vaalityötä.

Heinzin seinällä tuollainen juuri roikkuu. kurssikäyrää voi tarkastella tästä.