keskiviikkona, tammikuuta 04, 2006

Tilioteautomaatti

Sainpas tuosta Deutsche Bankilta postia, jossa ystävällisesti ilmoitettiin, että koska et ole hakenut tiliotetta pankin tarkoitusta varten järjestämästä automaatista, lähetämme sen nyt sinulle. Lisäksi tästä ystävällisestä teosta veloitamme vielä 2 euroa.

Se on sitten kivaa. Tätä se on olla online -asiakas, joka ei juuri konttorin tiskillä huutele. Unohtui vaan tosiaan, että online asiakkuuteen kuuluu myös noiden paperilappujen noutaminen kerran kuussa automaatista. Homma toimii siis siten, että sujautat kortin automaattiin, painat tiliote nappia ja saat kasan paperia ulos. Toki näitä automaatteja on vain yksi tässä kaupungissa.

Tämä käytäntö juurtaa kuulemma juurensa lakiin, jonka mukaan pankin velvollisuus on huolehtia siitä, että asiakas tietää mitä hänen tilillänsä tapahtuu. Tiedänhän minä. Sitä varten minulla on nettitunnukset, josta näen (äärettömän kätevällä käyttöliittymällä) tilitapahtumat ongelmitta koska vaan. Online pankissa käynkin ainakin kerran kuussa.

Noh, mutta samaa avautumista se on Suomessakin. Vai joko löytyy pankki, jossa näkisin tilitietoni vuosia taaksepäin pankin nettiliittymällä? Vaihdan heti.

8 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Joopa joo, tottakai niilla on laki tuohonkin. Ma kun luulin ettei ne halua ihmisia sinne pankkiin aiheuttamaan stauta?

japa kirjoitti...

Tätä asiaa sivuten:

suomalaiset pankithan potkivat 90-luvulla asiakkaitaan nettiin. Nyt ne samat pankit soittelevat asiakkaitaan käynnille, kun ne ovat tajunneet, että myyntityö tehdään loppujen lopuksi kasvotusten - ei netissä tai puhelimitse.

Ja taas menee hermot. :)

Anonyymi kirjoitti...

Vastakirjat pankkitileille takaisin. Tai yksi vaihtoehto on säilyttää tiliotteet.

Juuso kirjoitti...

Nordean nettipankista ei edes onnistu hakemaan tilitapahtumia kuukausi sitten. Ei vaikka kuinka kysytään: "Hae tapahtumat ajanjaksolta: ____ - ____" Ei muuten onnistu. Takuuvarma juttu. Ja yleensä juuri se ajanjakso mikä sieltä eil löydy on se, jonka paperisen tiliotteen olet epähuomiossa heittänyt roskiin.

japa kirjoitti...

Jos Nordealta pyytää tiliotetta takautuvasti, maksaa se femman per A-nelonen + toimituskulut. Ja sitten kun ei voi aina olla täysin varma, missä tiliotteessa ko. tapahtuma on ollut..

Japakin aloitti taas tiliotteiden tilaamisen, kun rahaneuvoja suositteli. Olikohan se 5 vuotta kun ne pitää säilyttää.

Ihan kun ei muutenkaan olis tota A4-saastetta riittämiin.

japa kirjoitti...

voitko jüho kirjoittaa jotain juttuja tänne, kun laiskottaa.

kirsu kirjoitti...

Peesaan japa koota (jolla on kans krapula?) tässä - ihan tylsää kon ei ole juorupalstalla mitään uutta...

Juhooooooooooo! Kirjuita. Kirjuita.

japa kirjoitti...

jatketaan me rakentavaa keskustelua.

rapula on.