tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Saksalaista myyntityötä

Tätä on ihailtu ennenkin, mutta tämä tapaus pakotti minut nostamaan taas asian esille.

Kävin vuokraamassa leffan, ja meidän jokapäiväisen oluemme korvikkeeksi päätin sitten ottaa Ben&Jerry jäätelöä. On muuten huippua.

Noh, kassalla myyjä katsoi pitkään ja totesi, että 5,99 euroa on tuo jäätelö.

No täytyy myöntää, että helvetin kallishan se on, mutta en sanonut mitään. Sitten siirryin toiselle tiskille,
(Leffavuokraamossa on tiski hälyttimien sisäpuolella ja toinen tiski ulko-oven vieressä: kun vuokraat leffan, ottaa täti leffan sinulta ekalla tiskillä ja kun olet korttisi näyttänyt siirtää hän elokuvan toiselle tiskille, josta voit sen sitten ottaa, kun olet poistumassa liikkeestä.)
ja kaivoin kuvetta. Kun myyjä huolellisesti laski vaihtorahoja tiskille, hän kysyi "Eiks toi ole sinustakin aika kallis: mekein kuusi euroa jäätelöstä!" "Samaa mieltä." Totesin. "Siis, kyllähän se maistuu hyvältä, ei siinä mitään, mutta tuo on nelinkertainen hinta normaaliin verrattuna!" Joo, ja ostopäätökseen tyytyväisenä kohti kotia.

Jos minä olisin Makuunin pomona, niin moinen myynninedistäjä saisi kyllä lähteä kälppimään saman tien. Kuten se kätevä tiskiratkaisukin, joka estää kaikkien oheiskrääsän hypistelyn ja mahdolliset ostopäätökset. Voisiko joku opettaa tälle insinöörikansalle vähän tapoja?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Edelleen, maassa maan tavalla tai maasta pois. Tervetuloa Suomeen, Juho! Tulemme kentälle vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Heeeeiiii. Miten ne insinöörit nyt tähän vedettiin?? sis

Juho kirjoitti...

Niin pitääkö sii munkin nyt ruveta haukkumaan asiakkaitteni ostopäätöksiä kalliiksi vai mitä tarkoitat (ilmeisesti Valtsikalle...)

Saksalainen insinöörihän on tarunomainen hahmo. Eräskin hemmo selitti junassa, että täällä räjäytettiin maailman ensimmäinen atomipommi. Tästä syystä on kuulemma edelleen joku saari itämerellä täysin liikenteeltä suljettuna. Eikä tätäkään merkittävää tieteellistä saavutusta ole osattu myydä. (oli se totta tai ei)

Valtsikka kirjoitti...

Anonymous lainaa minua ilman viitettä.. enkä oo tulossa sua kentälle vastaan vaikka oletkin tulossa suomeen. Minusta tuskin tulee insinööriä kuten Auliksesta (Sallinen, Espoon Blues). Tai vaikka tulisikin, niin siihen asti saa niille nauraa.

Haluaisin muistuttaa kaikkia lukijoita, että laatu maksaa ja köyhällä ei varaa halpaan.

japa kirjoitti...

Kyse oli katkerasta duunarista, joka syystä tai toisesta haluaa pomonsa vetävän Tom&Jerry -jäden pois hyllyiltä. Tämän vuoksi hän yrittää kerätä mahdollisimman paljon asiakaspalautetta. Sun poistumisen jälkeen tuli tukkimiehen kirjanpitoon taas yksi merkintä, että asiakas haukkui jäätelön sikahintaiseksi.

Toinen vaihtoehto tietty on, että myyjä haluaa pomonsa irtisanovan hänet. Tästä kovauksena myyjä saa karseet erorahat.

Tai sitten myyjä on vuokraamon rikkaan omistajan vaimo, joka haluaa miehensä ottavan eron. Pariskunnalla on avio-oikeus.

Ihan järkeviä selityksiä.

Juho kirjoitti...

OIkaisu. Ilmeisesti kommentoin siis Hjallulle, joke lupasi tulla lentokentälle vastaan.

"Ei voi tietää" (Valtsikka 2000-27.1.2006)

Onnea valmistumisesta. Nyt pitää tietää!

valtsikka kirjoitti...

Kiitos. Mitä enemmän oppii, huomaa tietämättömyytensä. Valmistumisen jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä työhaastattelu -olisi hienoa päästä osoittamaan valmistumisen merkitys työelämään siirtymisessä.