perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Hän on ammatiltaan sotilas...

..hän aina taistelee, on onnellinen työssään kai...

Jenkkisotilaat tekevät normaalisti neljän vuoden sopimuksen sotilaana toimimisesta, ja siihen päälle tulee neljä vuotta reservissä. Reservissä oleminen siis tarkoittaa käsittääkseni sitä, että jos valtio kutsuu, lähdet soittamatta sotaan. Tämä ei ole kovin epätavallistakaan. En tiedä onko reserviläisiä nyt kutsuttu Irakiin, mutta ainakin hyökkäysvaiheessa heitä oli runsain mitoin.

Noh, mitäs tämä tarkoittaa. Suomessahan 19-vuotiaat pojat ilmoittautuvat palvelukseen ja viettävät vuoden taantuen inttijuttujen maailmaan ja elämään jossa joku muu päättää mitä tehdään. (terveisiä vaan Juusolle) Noh, jos taannut sille tasolle neljäksi vuodeksi saat aikaiseksi 23 vuotiaan, joka lähtee iiveellä kartsalle pizzalle ja juomaan kaljaa. Sitten mennään poikain kanssa yökerhoon, kilpaillaan kuka juo eniten, ja huudetaan ja tanssitaan tupakaverien kanssa. Siinä fiiliksessä taistelija on täysin voittamaton, eikä kellään ole yhtä kivaa kuin hänellä.

Kasarmilla puhutaan siitä, kuinka vois taas lähtee iiveelle tsekkaan naisia. Tätähän ei kuitenkaan tapahdu. Armeija on testosteronien juhlaa, jossa vastakkainen sukupuoli on sivuosassa.

Tällaisten poikarinkien keskellä sitä Jimmyzissä useina viikonloppuina löytää itsensä. Sama totuus vallitsee dollariarmeijassa, kuin Dragsvikin Hästö Busö -tuvassa: jokainen on täysin eri maata ja viljaa, mutta muutaman leirin ja iiveen jälkeen sitä ollaan yhtäkkiä parhaita kavereita. -ja se kestää aina seuraavaan tupaan asti.

2 kommenttia:

japa kirjoitti...

Jüho wrote: "saat aikaiseksi 23 vuotiaan, joka lähtee iiveellä kartsalle pizzalle ja juomaan kaljaa. Sitten mennään poikain kanssa yökerhoon, kilpaillaan kuka juo eniten, ja huudetaan ja tanssitaan tupakaverien kanssa."

Mutta eikös tämä juuri ole hienoa? :)

Aah, vanha kunnon Hästö Busö. Hoidin aikoinaan sen vartiointijärjestelyt, jotka sinällään ovat jo varmasti vanhentuneet (eli KGB:lle ja CIA:lle tiedoksi, ettei mun tiedoista ole enää juuri hyötyä).

veli kirjoitti...

Stugan Hästö-Busö! Den särmäste stugan i KJK... den särmäste stugan i hela briganden!

Intti on hauskaa! tj bara: ihan hullunlailla... alkaa kolmosella... :D