maanantaina, toukokuuta 29, 2006

Afrikka festivaalit

Euroopan suurin Afrikka-festivaali on käynnissä ja kärsii huonosta säästä täällä Würzburgissa. Käytiin eilen kiertelemässä standit, mutta mitään kovin mielenkiintoista tarjontaa ei paikasta löytynyt. Olihan sieellä tosin iso olutteltta tietenkin, ja alppi-humpan sijaan tarjolla oli Afrikkalais-raggaeta päivän teeman mukaan.

Festarit ovat toisaalta musiikki-festivaalit, mutta suurin osa vieraista tulee vain nauttimaan kevätpäivistä kauniille puistoalueelle. Tai siis tulisivat, jos säät olisivat paremmat. Musiikkitarjonta on valtaosin lisämaksullista ja konsertit erillisissä tiloissa. Näyttivät konsertitkin olevan silti loppuunmyytyjä.

Lauantaina festareilla esittäytyi myös Ghanan MM-kisajoukkue, joka on saapunut kaupunkiin. Ghana asuu MM-kisojen ajan Würressä. Ja sekös kaupunkia sekoittaa... Oikealla muuten laskuri, joka laskee ajan MM-kisojen alkuun (WM=Weltmeisterschaft=MM)

2 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Paljonko Ghanalle maksettiin että se tuli kaupunkiin? Noissa kai liikkui isoja rahoja..

Juho kirjoitti...

Kyllä niistä ainakin kilpailu kävi. En usko, että hirveätä määrää käteistä mihinkään liikku, mutta kaikenlaista voitelua kuitenkin.

Brasilia, joka on huomattavasti kuumempi joukkue on saanut ainakin kotipaikkansa sekaisin. Königstein im Taunuksen kaupunginvaltuusto päätti kuitenkin olla maalaamatta kaikkia kaupungin suojateitä keltavihreiksi. Esityslistalla asia oli.