lauantaina, toukokuuta 06, 2006

Makasiinien palo sai ihmiset eduskunnan portaille

Suuri maailma on näköjään kohtaamassa Suomea. Pitkä makasiinien ympärillä kiehunut kapina roiskui vihdoin yli äyräiden.

Joskus kauan sitten huomattiin, että makasiinit on valvomatonta seutua Helsingin keskustassa, jossa kukaan ei tule ihmettelemään, mitä siellä hengataan. Ikään kuin hoidetun kaupungin keskelle on jäänyt pieni anarkian keidas. Keidas houkutteli etenkin "aktivisteja."

Sitten joku isoveljen kaveri kertoo, että makasiineja ollaan purkamassa. Helsingin kaupunki kuulemma haluaa kauniin rantatontin hyötykäyttöön! Jo on herroilla otsaa. Viimeinenkin häpeäpilkku töölönlahden ainutlaatuisen kaupunkilammen ympäristöstä halutaan vihdoin kunnostaa -ja julkisin varoin. Kaiken kukkuraksi sinne halutaan jotain kultturellia kuten musiikkitalo! Eihän tällaista voi aktivisti sietää! Tästä nostetaan meteli.

Viimeinkin, "aktivistin" jo siirryttyä Kiasman nurmikolle ja vuosien taistelun käännyttyä perisuomalaiseksi purnaukseksi, kaikki räjähtää vappuna. Palomiehiä kivitetään ja entistä omaa tyyssijaa yritetään polttaa. Kun ei heti onnistu, niin sitten pari päivää myöhemmin(?). Hyvä "aktivistit"! Ylpeinä lähetätte nyt kirjeitä ja kirjoitatte artikkeleita Eurooppalaisiin toverilehtiinne, kuinka Suomessa taistellaan sortajaa vastaan ja vihdoin täällä ollaan niin eurooppalaisia, että noustaan barrikkadeille.

Vaan jotain hyvääkin makasiinien tuleen tuikkaaminen toi tullessaan. "Aktivistit" siirtyivät sinne, missä ehkä voikin vaikuttaa. Ilolla katselin kuvia kerrankin täyttyneistä eduskuntatalon portaista. Ei Suomessa tarvita radikaalia vaikutusta, jossa poltetaan taloja ja kivitetään virkamiehiä. Poliitikot kuuntelevat tavallista kansaa muutenkin.

Kysykääpä niiltä Euroopan yhteyksiltänne monetko heistä voivat mennä lauantai-iltana pussikaljalle parlamenttitalonsa portaille? Eikö sitä mahdollisuutta kannattaisi käyttää. Jos "aktivistit" siirtyisittekin nyt pysyvästi sinne Manskun toiselle puolelle, niin kenties me arvostelijat poistamme heittomerkit. Kunhan ette niitä taloja polta.

5 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Säästettiin purkukustannuksissa.

tomppa kirjoitti...

Word, Juho. Toivotaan vaan, ettei noista molotovin coctaileista tule uusin hitti Alkossa. Eiku, siis Biltemassa.

kirsi kirjoitti...

Asiaa, hv. Käsittämätöntä on silti myös Suomen poliisiviranomaisten touhu - tällä hetkellä toinen vapun tapahtumista vangituksi tullut on nimittäin istunut kohta viikon linnassa ensisijaisesti känniääliöismistä johtuen.

Jokaisen entisen opiskelija-alkoholihuuruisen illan painajainen tullut todeksi - tarpeeksi kännissä kun notkuu 30 minuutin ajan väärään aikaan väärässä paikassa (eikä hoksaa olla soittamatta suutaan uniformuille, tai muuten olla herättämättä yleistä pahennusta), voi juuri joutua havahtumaan putkasta seuraavana aamuna..

Ja koskapa tällaisessa tapauksessa voimakkaasta humalatilasta johtuen tarina illan kulusta poikkeaa muiden paikallaolijoiden (pidätetyksi tulleiden siis) selvityksistä huomattavasti, ei vapaaksipääsyä ihan heti ole odotettavissa. Erityisesti, kun ko. illan tapahtumista oikeasti vastuussa olevia ei ole jostain syystä vielä saatu tavoitettua. Pelottavaa!

Ja tämä tarina on tosi, valitettavasti.

Ystävä kirjoitti...

Jotenkin loppuun asti toivoinkin, että tarinasi olisi tosi.

Varmaankin tapaukseen sisältyy kammostuttavia väärinymmärryksiä ja -muistamisia, mutta eikös se nyt ole aivan oikein, että tuohon pisteeseen menevästä känniääliöismistä pistetään putkaan? Vai voiko kaiken edesvastuuttomuuden selittää opiskelijastatuksella ja viinalla?

Ja vaikka tämä väärinkohdeltu, lähes marttyyrin viitan ansaitseva henkilö ei olisikaan jutun "päätekijöitä", niin valitsisi edes seuransa paremmin. Ainakin jos kohtalostaan nyt valittaa.

Kyllä minäkin olen notkunut kännissä useissakin paikoissa, mutta viinan määrästä huolimatta olen osannut valita paikkani pikkuisen paremmin kuin tarinan kuvailema henkilö. "Kato poliiseja... ...paloautoja... niitä kivitetään.... ....vähäsiistiiii!"

...ja sitten itketään. Ei näin.

Piiskaa ja putkaa nuorisolle! Toivottavasti tapaus opettaa myös tässä tarinassa viitatulle ihmisparalle, että 51:ssäkin voi pitää hauskaa.

Juho kirjoitti...

No niin no. Onhan toi aika kovaa, että pidetään putkassa asioista, joita ei muista(?) tehneensä.

Toisaalta poliisin suhteellisen joustava oikeus pidätellä rikoksesta epäiltyä on myös hyvä asia. Joskus olen ollut hyvin kiitollinen, kun piripäissään tappouhkauksia heitelleet nuorukaiset viettivät määräämättömän kauan putkassa. Olkoonkin, etteivät varmaan selvin päin enää olisi uhkauksia toteuttaneet.

Ja pitää myös muistaa, että olkoonkin kuinka ihana ihminen siviilissä tämä herra tahansa, niin poliisin silmissä hän on "mies, jota epäillään väkivaltaiseksi yltyneen vappumellakan johtamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta." (HS)

Väärässä paikassa väärään aikaan? Ehkä, mutta miksei kävellyt pois? Tällanen spekulointi on ehkä asiasta tietämättömänä typerää, mutta kyllä siellä on pitänyt "aktiiviinen" olla, että on näiden pidätettyjen joukkoon pääsyt. Onhan niitä, jotka joutuvat kännissä putkaan useimminkin. Normaalisti siihen liittyy vähintään sitä virkavallalle vittuilemista, joka turhuudessaan on mielestäni niin typerää, ettei kyllä säälitä. Ei yhtään.