keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

Lehtisensuuria

Suomalaiset vetävät hienosti yhtä köyttä.

On ihailtavaa, minkälainen kurinpito Lordin kuvan julkaisussa Suomen iltapäivälehdissä vallitsee. Vaikka saksalainen Bild julkaisi kuvan maanantain lehden kannessa, ruotsalainen Expressen lehtensä sisäsivuilla ja brittiläinen The Sun pikkukuvassa, eivät Iltalehti tai -sanomat edes huomauta kansalle että kuvat ovat jo maailmalla julkisia. Itse asiassa tiistaina oli klo 11:xx iltapäivälehden uutissähkeitä -palstalla uutinen Lordin kuvan julkaisusta ulkomailla. Haeskelin uutista uudestaan noin tunnin myöhemmin -ja kappas- se oli poissa. Kuka näistä asioista päättää, ja mikä päätoimittajan saa pomppimaan bändin pillin mukaan?

Ehkä tämä pienen kansan piirre, että sovituista asioista pidetään kiinni viimeiseen asti luo sen upean valmiuden vastata maailman vaatimuksiin nopeasti ja ketterästi. Koko kansa vastaa niin kuin kansalle on eduksi. Lordin kuvia on lehtitietojen mukaan kärtetty Suomesta, ja tarjolla on ollut rahaakin. Asiasta kuitenkin vaietaan, ja kuvan luovuttaneet tuomitaan rintamakarkureiksi.

Bildin tunnistuskampanjan seuraava uhri oli Lordin kosketinsoittaja. Tämänkin 27-vuotiaan sinkkunaisen kuva pääsi etusivulle asti, tosin jonkin verran pienempänä. Tämän päivän lehti ei tuonut enää uusia paljastuksia. Päivän Lordi otsikko oli "Lordi tulee Saksaan." Lordi soittaa 20.-22.7. "Earthshaker Fest":ssä 20 000 rokkarin iloksi.

(ja vielä pieni disclaimeri: On ihan kunnioitettavaa arvostaa bändin toivetta ja olla julkaisematta kuvia, mutta on varsin kummallista, että tietoa muiden medioiden toimista peitellään.)

11 kommenttia:

japa kirjoitti...

Ja Seiskahan sen kuvan meni kuulemma julkaisemaan.

"Fanit lopettivat Seiskan tilauksen". Kauheeta. Jossain netissä oli joku kamppis Seiska-lehteä vastaan, jonka oli allekirjoittanut 17.000 nimeä, Hesarissa tiedettiin kertoa.

Nimim: Loordit ja viisut ei kiinnosta pätkääkään.

Juho kirjoitti...

http://www.adressit.com/ansku69 Tuolla on tuo addressi.

Juho kirjoitti...

Nyt jo yli 100 000 ihmistä ovat sitä mieltä, että "ihan kaikkea ei voi hyväksyä median toiminnassa."

valtsikka kirjoitti...

Hirveellä tahdilla nimiä..

tomppa kirjoitti...

Mua itteä niin vituttaa yleensäkin kaikki ilta-/juorulehdet ja se paska mitä siellä kirjoitetaan. (Ok, ei se ole tyhmä, joka myy, vaan se joka ostaa.)

Ja sitten vielä ollaan "koko kansan" voimalla vastustamassa sitä, että tarjotaan sitä, mitä ollaan ennenkin tarjottu. Jos Seiska olis vetäny gallupin, että "julkaistaanko Puttaansuun kuva", niin vastaus olisi ollut kyllä. Nyt vaan Suomi jostain syystä ei digannuutkaan ideasta. Ota sitten selvää.

Sääliksi käy Seiskan päätoimittajaa... Ja Suomalaisia, jotka taas ensi viikolla ostavat uuden Seiskan (tai jonkin muun aivottoman paska-lehden).

Anteeks my french.

japa kirjoitti...

Mää oon Tonopan kanssa tylsästi tismalleen samaa miältä.

Juho kirjoitti...

http://www.seiska.fi/kampanja/170N0601N0068

ja kansa ostaa.

kirsi kirjoitti...

No nythän se on niin, että Seiskaa vastaan järjestettiin toimituksen edessä Punavuoressa oikein mielenosoitus. Suomen Polliisi osoitti jälleen erinomaista tiedustelutaitoa, kun perjantaina iltapäivällä paikalla oli kymmenkunta maijaa, useita polliisipartioita, mellakka-aitoja, parikymmentä toimittajaa.. Sekä kokonaista KOLME (3) MIELENOSOITTAJAA!!! Rokkenroll ja sillä lailla.

Juholle tiedoksi myös se, että tällä hetkellä teeveessä pyörii Seiskan mainos, jossa on ainoastaan Lordin kuva ja teksti "Anteeksi Lordi". Heheh.

Seuraavaksi boikottiin sitten HBL; sunnuntain lehdessä oli ne samat kuvat....*wirn* Ja se tanskalaislehti, joka vahingosta viisastuneena taas julkaisi ne kaikki 12 Muhammed -kuvaa.

Tomppa kirjoitti...

"Anteeksi Lordi". Just joo. Seiskan olis pitäny pysyä "kannassaan" niinkuin Jyllandspostenkin ja vedota lehdistövapauteen. Miksi?

Koska nyt lehden pitäisi pyytää anteeksi kaikilta muiltakin, joista se on julkaissut epätoivottuja tosi(?)asioita.

Ja sitähän se ei tee, ellei panna adresseja alulle. Mutta ketä kiinnostaa? Siis oikeesti.

japa kirjoitti...

Mut mitä ne parikymmentä toimittajaa siellä teki? :)

Ja ajatelkaapa, mikä halooo siitä syntyisi, jos joku tanskalaislehti julkaisisisi Looordin kuvat!

Anonyymi kirjoitti...

Genial post and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.