maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Hard rock hallelujah!

Helvetti on siis jäätynyt...

Saksa on sekaisin. Eihän Euroviisuja voi voittaa rokkibändi, saatikka sitten Heavy Metal -bandi. Euroviisukappaleet ovat poppia: sitä mitä valtakunnan valtakanavat voivat soittaa ärsyttämättä ketään. Niin sanoo "säännöt".

"Sääntöjen" vastaista lienee myös maskin takaa soittaminen, ja niinpä Bild -lehti paljasti kuka siellä maskin takana onkaan. En suosittele tämän linkin avaamista, mutta laitettakoot nyt tähän. (linkki vie Bild-lehden etusivule, jossa kuva oli) Samaisen lehden gallupin mukaan 52% Saksasta piti showsta ja 48% piti showta hirveänä. Kahtia jaettu on siis tämäkin kansa, kuten Suomi esikarsinnan jälkeen.

Samainen lehti muuten tietää kertoa, että Mr. Lordi ja hänen tyttöystävänsä tykkää S/M seksistä ja he menevät kesällä naimisiin. Tätä Iltalehden rajumpaa versiota lukiessa kannattaa kuitenkin harrastaa lähdekriittisyyttä.

Saksalaiset olivat myös pistäneet ääniä jakoon Suomelle. Kolleegatkin olivat Suomea äänestäneet, ja väittivät vielä että musiikin takia. Yleisesti Saksalainen media suhtautuu kuitenkin voittoon "protestiäänien voittona." Lisäksi tässäkin umpikatolisessa Lutherin synnyinmaassa ei voi Lordista kirjoittaa mainitsematta saatananpalvontaa... Paikallinen kirkko on kuitenkin pysynyt hiljaa.

Joka tapauksessa Lordi on örissyt Suomea maailmankartalle. Eurovision julkisuusarvo on uskomaton verrattuna nyt jälleen jääkiekon MM-kisoihin. Ruotsin voitto toi keltapaidat viidenneksi otsikoksi Spiegelin urheilusivuille. Sen sijaan Lordi on tänään joka lehden kannessa!! Hyvä Suomi! (ja ensi vuonna sitten se kulta myös jääkiekossa jooko?)

5 kommenttia:

Pasi kirjoitti...

Saksastahan Turkin viisu vei sen suurimman pistepotin..

jussukka kirjoitti...

...ja sehän meidät yllätti...

Juho kirjoitti...

Koitin haeskella noita maa-tilastoja. Jossain ne jo näinkin sunnuntaina netissä, että mikä maa anto mitäkin Suomelle, mutta nyt en saanut tohon oikeata pistelukua.

Saksalaisten mukaan Turkkia ei äänestä Saksalaiset vaan Turkkilaiset. Olkoonkin, että he olisivat Saksan kansailuuden omaavia henkilöitä. Turkki saa aina 12 Saksalta.

japa kirjoitti...

Nyt Jüho hommia siällä.

Juho kirjoitti...

Mitä sää ny vittuilet.

(korjataan muuten: Turkki saa aina hyvät pisteet, 12 tais olla vähän harvinaisempaa.)