sunnuntaina, toukokuuta 14, 2006

Digi-tv Saksan malliin

Se on tulossa tännekin. nimittäin digi-tv. Tämän kuun 29. päivä muuttuu televisio digitaaliseksi. Jos olen ymmärtänyt oikein (tämän uutisen), niin tästä päivästä lähtien tarvitsee jokainen antennilla televisio-ohjelmansa vastaanottava talous digi-sovittimen. Asiasta ei täällä sen kovempaa keskustelua ole käyty. Führer määrää, niin sitten se hommataan. Täällä ei ole tapana purnata.

Asiaa ei ole täällä edeltänyt samanlaista keskustelua ja vouhotusta kuin Suomessa. Toki suurin osa kaupungin talouksista kuuluvat kaapeliverkkoon, ja näin heidän lähetyksensä jatkuvat analogisenakin. Näin myös omassa taloyhtiössäni. Ehkä siis muutos koskee aika pientä osaa television katselijoista. Toistaiseksi.

Digi-TV:n ongelma on täällä täsmälleen sama kuin Suomessa: sisältö ei juuri muutu. Tosin isoissa kaupungeissa jotkin tähän asti maksulliset kanavat lähettävät digitaalisessa muodossa ohjelmansa ilmaiseksi. Syy tähän on ilmeisesti alhaisemmat lähetyskustannukset. Würzburgin TV-tarjontaan sen sijaan ei tule mitään muutoksia, eikä näin digi-sovittimen ostoon ole ollut ruuhkaa.

Soppaa sekoittaa sopivasti Saksan suurimman kaapeli-tv -tarjoajan Kabel Deutschlandin tuotenimeäminen. Kabel Deutschland kun on jo vuosia nimittänyt maksullisia kaapelipakettejaan Kabel Digital -paketeiksi. Niin mikä tikitaali sitä nyt piti hommata?

1 kommentti:

japa kirjoitti...

Tiki ja tiki..