torstaina, toukokuuta 11, 2006

Horsti vittuilee

Ensiksikin pitää pyytää kaikilta herkiltä lukijoilta anteeksi tuota kenties liian raflaavaa otsikkoa. Toiseksi pitää todeta, ettei Suomen kieli tarjoa parempaa sanaa tälle ilmiölle. Eikä sinänsä tarvitsekaan, se on ihan hyvä sana.

Työpaikalle hommattiin tänäään uusi tuhkakuppi. Sellainen seisova malli. Uuden tuhkakupin ostoa on edeltänyt jatkuva vittuilu siitä missä kunnossa tupakkapaikka on. Ei siinä mitään ihmeellistä: vittuillaanhan Suomessakin kahvin keittämättä jättämisestä, likaisten astioiden jättämisestä tiskipöydälle jne.

Tuhkakupin hommaamisesta ilmoitettiin vittuillen siitä, että joudumme nyt tähän tuhlaamaan, koska mikään muu ei auta. Tuhkakupin "käyttöohje"-mailissa vittuiltiin tupakkapaikan siisteyden lisäksi yleisesti siitä, että siisteyden ylläpito tuntuu olevan joillekin niin vaikeata. Myös jo etukäteen vittuiltiin sen tyhjentämättä jättämisestä.

Ja meidän työpaikalla on oikeasti todella hyvä ilmapiiri. Kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään ja viihtyvät töissään. Ilmoitusluonteisten asioiden viestintä vaan on luontevinta hoitaa hieman vittuillen. Sama koskee niin virastoja, asiakaspalvelua ja neuvontapisteitä. Jos pikkupiikin pääsee laittamaan, niin aina sille on tilaa ja tilausta.

Ai niin, ja kamera meni takuun piikkiin. Taisi olla vain vittuilua tuo lommolla pelottelu. :)

2 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Hetken jo luulin Viinasen pojan jotain tehneen, mutta ei.

Olen ollut aina sitä mieltä, että pikku vittuilu vaan piristää päivää. Nämä viime ajat olen kohdistanut kaiken tarmoni tällä saralla erään suomalaisen kansallispelin katto-organisaatiota kohti. Tulosta tulee, sillä olen saanut muutkin innostumaan!

Niin, siinä oli kyllä horsti oikeassa, että et sää ainakaan mitään tuhkista tyhjennnä.

Juho kirjoitti...

Valtsikka on aina ollu hyvä vittuileen. Kiitos. Hienosti vittuiltu.