perjantaina, syyskuuta 16, 2005

Amerikkalaiset päivällisellä

Rednecks. White-trash. Hilly-billies.

Sellaisiako ne jenkkkisotilaat on? No, niiden kanssa kävin kuitenkin syömässä eilen. Itse asiassa aivan vahingossa. Yksi näistä tutummista Amerikan ihmeistä nimittäin huikkasi minut terassille, millä heitä istui kokonainen joukko odottelemassa tarjoilijaa.

Jenkki-sotilaille tyypillistä tässä maassa on, että omassa tukikohdassa löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee. Uskon, että tukikohdissa elää monta sotilasta, jotka eivät koko aikana käy muurien ulkopuolella. Jos käyvätkin, niin ainakin vain porukan mukana "ohjatuilla retkillä."

Mentaliteetti on kuten supervallalla muuallakin maailmassa: mahdollisimman vähän kontaktia paikallisen väestön kanssa tarkoittaa mahdollisimman vähän ongelmia PR:n suhteen sekä mahdollisimman vapaasti liikkuvaa sotavoimaa. Ero Saksan ja Korean, Afganistanin, Panaman tmv:n välillä on, että täällä jenkit ovat olleet jo vuodesta 1945, ja lisäksi he ovat länsimaisen kulttuurin keskellä, vieläpä (tähän maailman aikaan) paikallisen väestön yleisesti "hyväksymänä".

Ymmärrän toki armeijan motiivin armeijan erottamisesta ympäröivästä kulttuurista. Ihmetellä silti täytyy sitä suurta osaa sotilaista, jotka eivät välitä astua muurien ulkopuolelle. (joka siis on täysin sallittua) Eikö jenkkikouluissa istuteta köyhimpienkin white trashien päähän sitä pientä Kolumbusta, joka tahtoisi löytää jotain uutta ympäriltänsä?

Vaan oli se tarjoilijan ja schnitzelin odottelukin raskasta. Palvelu kun ei täällä Euroopassa pelaa. Beissillä olisi Taco Bell.

2 kommenttia:

Wreck kirjoitti...

Tjänare

Nyt hokasin juhon mailin blogista. Kauan se kesti. Hubaa lueskella kuulumisia sieltäkin. Toivattavasti on lakko pitänyt? Mäkin bygasin sivut, käyppäs rekisteröityyn. Jäin heti askarruttamaan noi solttupojat kasarmilla, jos ne ei käy muurien ulkopuolella, niin käykö sisäpuolella sitten jotain paikallisia päiväkahvi-palveluja?

Juho kirjoitti...

Moro!

Hienoa kun hokasit. Lakko pitää, ja täällä on toimistolla hermot kireellä...

Katos, eihän ne kiltit katolilaiset mitään päiväkahviseuroja haavittele... :)

No joo. Kyllä niitä näkee jonkun verran täällä kaupungin yössä, ja on muutamia yökerhoja, jotka ovat oikein erikoistuneet amerikkalaiseen. Toisaalta niillähän on kato omat naiset mukana... Paikalla on jenkkiläistä hoitsua ja automyyjää ja kenkäkauppiasta, ja kaikkea muuta. Tiedä sitten kuinka villi meno siellä aidatulla alueella onkaan...

Veikkaan, että tarjonta on välillä niinkin niukkaa, että joutuu ottamaan skaban. ;)