tiistaina, syyskuuta 20, 2005

Kuka tätä maata johtaa

Vaalit oli ja meni, ja nyt pitäisi olla selvillä suunta, johon tämä valtio kehittyy. Vaan eipä ole.

Schröderin puolue totesi, että koska Henkelin Union (CDU ja CSU) koostuu kahdesta eri puolueesta, niin hänen puolueensa on isoin. Väite on niin vääristelevä, että se muistuttaa minua eräästä viiksivallusta, joka aikaisemmin vedätti kansaa vastaavilla valheilla.

CDU toimii Baijerissa nimellä CSU, eli kyseessä on täsmälleen sama puolue, eikä siitä pääse mihinkään. Vähän kuin Kokoomus on Helsingin yliopistossa "Kansalliset ylioppilaat". Totta on vain se, että Henkelin valikampanja meni myttyyn. Ennustettua selkeää voittoa ei tullut, vaan monet käänsivät takkinsa viime hetkellä Schröderin olemassa olevan vallan puoleen.

NYt sitten arvotaan, notta mistä puolueista hallitus koostuu. Hauskin ehdotus on mielestäni oikeistolainen Jamaica -hallitus: vihreä (vihreät), keltainen (FDP) ja musta(CDU) kanslerina Henkel. Reggea, ok.

5 kommenttia:

Salma kirjoitti...

Kaikenlaista siellä Saksanmaalla..
Meillä täällä Suomessahan pressanvaaliasiat etenevät tyypillisen lauhkeasti - ainakin vielä tässä vaiheessa.
On ennakkosuosikki Tarja, joka aloitti komeasti rintamerkkeineen kaikkineen Kampin kampanjatoimistossa viime maanantaina (vaikka virallisestihan ehdokkaat nimetään vasta lokakuun lopulla). On Sauli, jonka kampanjatoimistoa vielä maalataan. Ja on Matti, jonka vaalislogan "Se on ihan Matti" varmasti houkuttelee innokkaita äänestäjiä.
No mutta, kyllähän tästä vielä vaali saadaan aikaan. Ajan kanssa.

Juhis kirjoitti...

Joo, alan itse olla sitä mietä että minkään maan politiikassa ei ole järkeä ja haluaisin nimetä The Economistin toimituksen tai itseni mailmanvaltiaaksi.

Hauska lukea sun juttuja. Pidä ites miehenä.

Ai niin, gradu-otsikko valittu. Prosessi on alkanut....

Juhis kirjoitti...

En muuten taida osata enää kirjoittaa...

Juho kirjoitti...

Juhis!

Meinaatko muka valmistua? Ja alle kuudessa vuodessa. Sinun, jos jonkun luulisi tietävän, ettei sellainen sovi. Koitahan nyt håll dig en man, och festa vidare.

(onneksi ruotsi ei koskaan unohdu...) Pikkuvelikin on muuten matkalla Dragaan. Sukuvika.

valtsikka kirjoitti...

http://lehti.samizdat.info/2005/09/22/

Tuossa linkissä on vaaliuutinen siitä kuka johtaa.